Üsküdar’da ‘Kariyer Günleri’ başladı

Üsküdar Üniversitesi Kariyer Merkezi Direktörlüğü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri başladı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sektör Buluşmaları kapsamında gerçekleşen etkinliğin ilk konuğu Berko İlaç İnsan Kaynakları Yöneticisi Esra Hande Keskin oldu. Gençlere CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında tavsiyelerde bulunan Keskin, Berko İlaç hakkında da bilgiler verdi. 


“Özgeçmişin bir sayfayı geçmemesini öneriyoruz”

CV hazırlarken dikkat edilecek hususlarla ilgili önerilerde bulunan Keskin; “En önemlisi özgeçmiştir. Uzun uzun cümleler karşı tarafın dikkatini dağıtabilir. Bu nedenle CV hazırlarken daha kısa cümlelere yer vermek gerekiyor. Yanlış ve yanıltıcı bilgilerden kaçınmak lazım. İyi bir CV’nin bir sayfayı geçmemesini öneriyoruz. Öz geçmişte fotoğrafta çok önemliydi, ama şu an çok önem arz etmediğini de görebiliyoruz. Fotoğraf koyulacaksa da düzgün, vesikalık tarzı olmasına dikkat etmek gerek. Karşı tarafta ön yargı oluşturmamaya dikkat etmek lazım. Mail adresi gibi iletişim bilgilerini vermek daha profesyonel bir imaj çizer. Yazım ve noktalama işaretleri de dikkat etmek gerek.” diye konuştu.

“İyi bir CV için ön hazırlık önemli”

CV oluşturmadan önce bireyin neler yapabileceğine ve mülakat öncesi hazırlıklara da değinen Keskin; “Staj çok önemli, imkan varsa kesinlikle iyi bir yerde staj yapılmalı. Okul etkinliklerine ve sosyal faaliyetlerine katılım yine önemli noktalardan. Eğitim, sertifika programları ve kurslara katılımı öneriyoruz. Gündemi takip etmek ve hobi edinmek son derece önem taşır. Görüşmeye gitmeden önce güçlü bir CV, detaylandırılmış bir Linkedin profili ve kariyer.net profili olması gerekiyor. Doğru iletişim kurma, giyim kuşam mülakatta önemli detaylar. Mail ve ilanların önceden belirlenmesi, ilan detaylarına hâkim olunması da dikkat edilmesi gereken konulardan. Mülakat çift yönlü bir süreç. Bilgi almak, bilgi vermek ve olumlu etki yaratmak gibi süreçleri var. Genel olarak bakarsak iyi bir CV için ön hazırlığın önemini görebiliriz.” ifadelerinde bulundu.

“16 ülkeye ihracat yapıyoruz”

Berko ilacın sağlık sektöründeki yeri ve amaçları hakkında da bilgi veren Keskin; “Berko İlaç 300’ü geçen çalışanı ve 10 bölge müdürlüğüyle sağlık sektöründe hizmet veriyor. Sağlık alanında sektöre kazandıracak çok şeyimiz var, biliyoruz. Küçük bir adımla başlayan bu yolculuğun güzel bir hikâyesi var. Başta ABD, Kanada ve Güney Kore olmak üzere toplam 16 ülkeye ihracat yapıyoruz.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)