“Atölye Üsküdar” Webinar Seminerleri Başladı

Üsküdar Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Üsküdar Belediyesi tarafından genç girişimcilerin hizmetine sunulan “Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin “Atölye Üsküdar” Webinar seminerleri başladı. Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinar seminerlerinde “Atölye Üsküdar” dan destek alan başarılı girişimciler, akademisyenler ve iş insanları webinar seminerlerinin konuğu olacak.

Webinar Seminerinin ilk konuğu altı inovasyonlu medikal cihaz üreten başarılı genç girişimci Yusuf Burak Mudu oldu. ARGE ve İnovasyon içeriğine sahip ürünüyle ulusal ve uluslararası firmalardan ürün siparişi teklifi alan, ARGE, inovasyon, üretim ve montaj hattından oluşan bir işyeri kuran Mudu, hâlihazırda 10 kişiye istihdam sağlayan işyerinde İnovasyon ürünü ile ülkemizin kalkınması için yerli ve milli ürün üretiyor.

“Girişimcilik ve Proje Kültürü dersi ufkumu açtı”

Yusuf Burak Mudu, girişimcilik konusunda yaşadığı tecrübeleri, geliştirdiği iş fikri ve ürününü anlattı. Mudu; “İki yıl önce aldığım Girişimcilik ve proje kültürü dersi ufkumu açarak yeni bir şeyler keşfetmeme yardımcı oldu. Ne yaparak ülkeme katma değer sağlarım diye düşündüm. Bunun sonucunda medikal sektörüne ağırlık vererek çalışmaya başladım. Bu sektörü seçme nedenim; sektörün genişliğinden ve pazarın karlı olduğundan dolayı oldu. Daha sonra bu pazarda hangi üründe karlı olabileceğimi araştırdım. Araştırmalarım sonucunda medikal gaz prizlerinin bu sektörde en hızlı para kazandıran ürün oluğunu anladım. Dünyada bu ürünlerle milyar dolarların kazanıldığını gördüm ve ben de bu yolda çalışmalarıma başladım.” diyerek girişimcilik yolculuğunda karşılaştığı güçlükleri anlattı ve  “Atölye Üsküdar” desteğinin genç girişimciler için önemini dile getirdi.

“Atölye Üsküdar girişimcilik ekosistemine katma değer sağlıyor”

Dr. Nebiye Yaşar; “Her fikre ve her sektöre açık olan Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi başta üniversite öğrencileri, akademisyenler ve profesyoneller olmak üzere her girişimciye hitap etmektedir. Üsküdar Belediyesi tarafından genç girişimcilerin hizmetine sunulan “Atölye Üsküdar”; yazılımdan robotik kodlamaya, tasarımdan üretime kadar çok sayıda alanda teknolojik ekipman, online girişimcilik eğitim programları ve destekleriyle girişimcilik ekosistemine katma değer sağlamaktadır.” sözleriyle bu merkezin genç girişimcilerin girişim yolculuklarında üretecekleri ürünleri için değerini ifade etti ve “ Başarılı girişimler ülkemize nitelikli istihdam, üretim ve ihracat olarak geri dönüyor. Atölye Üsküdar’ın kurulmasını da özgün fikirlerin katma değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüşmesi için desteklemiş bulunuyoruz. Girişimciler, profesyoneller, akademisyenler, girişimci adayları ve öğrencileri aynı çatı altında buluşturacak “Atölye Üsküdar”ın da girişimcilik kültürümüzün güçlendirilmesine katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum.” Dedi.

Özellikle çocuklar ve gençler üzerinde yaptığı çalışmalarla bilinen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, girişimcilik bilincinin oluşturulmasına yönelik İstanbulluların hizmetine sunduğu Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile geleceğe yapılacak en büyük
yatırıma imza attıklarını belirterek bu seminerlere tüm girişimci adaylarının katılmasını ve bu merkezden faydalanmasını istedi.

Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde, 700 metrekare alanda, lazer CNC’den frezeye, üç boyutlu yazıcılardan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik sistemlerine, insansı robotlardan iş istasyonlarına, robotik kodlama, yapay zekâ, nesnelerin ağı gibi eğitim kitleri ve her türlü atölye ekipmanları bulunmaktadır.

İstanbul Kalkınma Ajansı Destekleri ile Üsküdar Belediyesi tarafından Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik kültürünün toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması ve araştırma, yenilik bilinci, teknoloji ve bilim kültürünün uygulama düzeyinde gerçekleştirilmesi amacıyla bir ekosistem olarak hayata geçirilen “Atölye Üsküdar” sürdürülebilir kalkınma amaçları teması ile yüzlerce genç girişimciyi ağırlama kapasitesiyle ülkemize yeni projeler üretecek ve yeni kazanımlar sağlayacaktır.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)