Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 3 Projeye Destek!

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Projeler Koordinatörlüğü ve Genç Beyinler Akademisi desteğiyle hazırlanan 3 proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.


“3 önemli proje destek almaya hak kazandı”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amacı doğrultusunda yürütülüyor. Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde 65 yaş üzerine yönelik gönüllülük çalışmaları, kişisel gelişim ve kişiler arası iletişim becerilerini artırmaya yönelik 2020-1 Hibe Programına Üsküdar Üniversitesi Sosyal Projeler Koordinatörlüğü ve Genç Beyinler Akademisi desteğiyle, hazırlanan 3 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2020-1 Hibe Programı çerçevesinde, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı’nın proje yürütücülüğünü üstlenmiş olduğu “Kişisel Gelişim” alanında başvurusu yapılan “Okuyan Üniversite-Okuyan Lise” projesi, Üsküdar Üniversitesi işbirliği ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, Haydi Tut Elimi Rehabilitasyon, Eğitim ve Yardım Derneği’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek.

“Desteğim Seninle Her Yerde”

Destek almaya hak kazanan ikinci proje ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş’ün koordinatörü olduğu 65 yaş üstüne yönelik destek sağlayan gönüllülük alanında başvurusu yapılan “Desteğim Seninle Her Yerde” (Darülaceze Gönüllüler Atölyesi) projesi. Bilim, sanat, değerler ve eğlencenin yer aldığı çeşitli aktivitelerin buluştuğu bir rehabilitasyon yaklaşımı sergileyen proje, gençleri ve yaşlı bireyleri yaşamın farklı alanlarında ilişkiler kurma ve deneyimlemeye yönlendirmeyi hedefliyor. Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle Tedavisel Beyin Haritalama Ve Nöroteknoloji Derneği yürütücülüğünde gerçekleşecek.

“Yerli ve yabancı öğrencilerin iletişim sağlaması amaçlanıyor”

“Medeniyet Coğrafyamızda Gelecek İçin Birlik Çalışması” Projesi, İslam ülkelerinden İstanbul’a yükseköğrenim için gelen uluslararası öğrenciler ile yerli öğrenciler arasında, toplumsal ve küresel meselelerle ilgili kişisel gelişimlerini destekleyerek düşünsel üretkenliklerini yansıtabilecekleri bir alan oluşturmayı amaçlıyor. İletişim ve iş birliğini arttırmak amacıyla tasarlanan proje, Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği yürütücülüğünde gerçekleşecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)