Prof. Dr. Atasoy: “Olay Yeri İnceleme Geçmiş Dönemlerde Yoktu”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 26-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘Kültür İstanbul Sanat Etkinlikleri Kara Hafta İstanbul Festivali’ne konuşmacı olarak katıldı. Atasoy, “Şehir ve Polisiye: İstanbul’da Suç ve Suçlu” başlığı oturumunda değerlendirmelerde bulundu.


Prof. Dr. Sevil Atasoy

“Büyük yelpazenin içinde Adli Tıp da var”

Moderatörlüğünü Algan Sezgintüredi’nin yaptığı oturuma Prof. Dr. Sevil Atasoy’un yanında Mesut Demirbilek, Suat Duman da katıldı. Suç aydınlatma ve adli tıp ilişkisine değinen Atasoy; “Suçun aydınlatılması için gereken bütün etkinlikler yer alır, her bilim dallarından yararlanır. Bu büyük yelpazenin içinde adli bilimler ve adli tıp da var. Kriminoloji alanı genç kuşaklar için daha özendirici. Bunun için Türkiye’de bu alanda daha çok çalışmalar yapılması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Olay yeri inceleme geçmiş dönemlerde yoktu!

Adli bilimler alanında geçmiş zamanlarda eğitimin ve yetiştirilen öğrencilerin olmadığını söyleyen Prof. Dr. Sevil Atasoy; “1982’de Adli Tıp Endüstrisi kuruldu ve büyük işlere imza atıldı. İlk defa olay yeri inceleme dersleri görülmeye başlandı. Ben ceza adalet sisteminin bir ucundan tutmaya devam edeceğim.” Dedi.

“Cinayetlerde toplumsal yapı ve karakterler etkili oluyor”

Latin Amerika’da ve Güney Amerika’da büyük suçların olduğuna değinen Atasoy, Japonya’da öldürülen kadın sayısının erkek sayısından fazla olduğuna, muhafazakâr olmasına rağmen Birleşik Arap Emirliği’nde de öldürülen kadın sayısının yüksek verilerde olduğuna vurgu yaparak, “Bu istatistiklerin yönetim ve siyasetle ilgisi yok. Burada toplumsal yapı ve karakterin etkili oluyor.” ifadelerini kaydetti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)