Markalı Dersler Girişimcilik Seminerlerinin ilki düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Markalı Dersler Girişimcilik Seminerleri-1” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Danışmanı Ufuk Batum katıldı.

“Girişimcilik Fırsatlarını Görme ve Fikir Geliştirme” konulu seminerin koordinatörlüğünü ise Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Nebiye Yaşar ve İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Dinçer Atlı üstlendi.

“Bütün kurumlar geç de olsa inovasyonu ve iç girişimciliği öğrendiler”

Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi konusuna değinen Ufuk Batum; “Türkiye yaklaşık 15 yıldır girişimcilik ekosistemini inşa etmeye çalışıyor. Birçok şey denedik. Hatalar da yaptık. Büyük kurumlar oyuna geç de girse inovasyonu ve iç girişimciliği öğrendiler. Girişimciliğin, inovasyonun peşinde olma sebebimiz de Batı ülkeleriyle gelişmiş ülkelerle aramızı kapatmak istememizdir.” İfadelerini kullandı.

“Hem çalışıp hem umutlu olmalıyız”

Eskiye kıyasla kamuda istihdamın daha sınırlı olduğundan bahseden Batum; “Büyük şirketler kuruluyor, küçük şirketler büyüyor. Oralarda bazı istihdam olanakları var. Ama ABD’ye baktığımızda her eyalette, her şehirde onlarca dev firma olmasına rağmen 20 yıl boyunca büyük şirketlerdeki toplam ciro, ihracat, şirketlerin piyasa değeri artsa da toplam istihdamlarının aynı kaldığını görüyoruz. Umutlu olmak güzel bir şey, ama bu umudun altını da doldurmamız lazım. Hem çalışıp hem de umutlu olmalıyız. Özellikle geçen yıl Türkiye’deki finansal sıkıntılardan yavaş yavaş çıkıp ekonomik büyüme yaşadığı dönemde iyi sinyaller almaya başladık. Tünelde ışık göründü dedik. 2020 yılının ilk çeyreğinde ekonomideki görüntü fena değildi. Türkiye özellikle % 5 gibi büyüme yaşayacak diye öngörmüştük. Fakat Mart sonu itibariyle pandemiyle karşılaştık. Haziran ayında bir çıkış oldu. Pandemi devam etmesine rağmen olumlu gelişmeler de oldu.” Şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)