Dünyada ölüme terkedilmiş binlerce yaşlı insan var…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından ‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlı Hizmetleri’ etkinliği gerçekleştirildi. Neslihan Çapar’ın konuşmacı olarak katıldığı programda Çapar, dünyada ölüme terkedilmiş binlerce yaşlı insanın olduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. İsmail Barış: “Bir mesleğin tanınması ve kabul edilmesi önemli”

Zoom üzerinden yapılan programın Moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Barış yaptı. Sosyal Hizmet bölümü hakkında genel bilgiler veren Barış, sosyal hizmet mesleğinin misyonu hakkında konuşmacılara paylaşımda bulundu.

Bir mesleği en iyi tanıtabilecek kişilerin o mesleğin uzmanları olduğuna dikkat çeken Barış; “Sosyal Hizmet alanında çalışanların kamuoyu tarafından değerlendirilip hakkı verilmelidir. Mühim olan kabul edilmek, tanıtmaktır. Sosyal hizmet bu alanda oldukça kıymetli bir meslektir.” Şeklinde konuştu.  

Neslihan Çapar: “İşin hakkını vermek bir misyondur”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Neslihan Çapar; “Sosyal hizmet, fedakârlık, zaman ve emek gerektiren bir iştir. Ben, severek ve inançlı bir şekilde mesleğimi devam ettiriyorum. İşin hakkını vermenin bir misyon olduğunu düşünüyorum. Geçmiş zamanlarda yaşlılarımızın ‘Ben bu hallere neden düştüm’ söylemlerini duyardık. Şimdi yaşlılarımızın her türlü imkândan yararlandıklarını ve kendilerinin bu bakımlardan memnun olduklarını, toplumsal açıdan değiştiğimizi, bakış açımızın farklı boyuta uzandığını görüyoruz. Huzur evlerinde sosyal yoksunluğu yok edecek, kişileri çevresinden koparmayacak, yaşama dâhil edecekleri çalışmalara oldukça önem veriyoruz. Ve bu alanda yenilikçi politikalar üretmeye de devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Dünyada ölüme terk edilmiş binlerce yaşlı insan var”

Çapar sözlerinin devamında; “Dünyada ölüme terk edilmiş binlerce yaşlı insan var. Biz bakanlık ve çalışanlar olarak güzel başarılara imza atıyoruz. Bu alan hassas bir alan. Ayrıca bakım merkezlerinde ve huzur evlerinde virüsle mücadele çalışmaları özverili şekilde devam ediyor. Her alanda başarılı bir yol çizdik. İhtiyaç sahibi olan yaşlılara daha fazla önem veriyoruz, özverili ve kapsamlı şekilde çalışıyoruz, ailede göremedikleri değer ve statüyü eşit şekilde burada görüyorlar görmeye de devam edecekler.” Dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)