Üsküdar’da Dünya Ergoterapi Günü Kutlandı!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü öğrencileri 27 Ekim Dünya Ergoterapi Günü dolayısıyla “Dünya Ergoterapi Günü” etkinliği düzenledi. Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova’nın öncülüğünde düzenlenen ve Zoom üzerinden online olarak gerçekleşen etkinlikte ergoterapi her alanıyla öğrencilere tanıtıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü Ergoterapi Bölümü temsilcisi Berkay Karpuz yaptı.


Etkinlikte Ergoterapi Bölümü 1’inci 2’nci 3’üncü 4’üncü sınıf ve mezun ergoterapistler söz aldı. Ardından bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu videolar izlendi.

“Liseden beri ergoterapistmiş gibi bu güne kutlardım”

Ergoterapiye olan ilgisini ifade eden Ergoterapi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Sema Korkmaz; “Biz aslında birinci sınıflar olarak Ergoterapi gününü ilk kez kutluyoruz. Ama kendi adıma konuşmam gerekirse bu benim ilk Ergoterapi günüm değil. Lise döneminde ve üniversiteye hazırlanırken hep araştırdığım için, hep okuyormuş ve bir Ergoterapistmiş gibi bu günü hep kutlardım.” şeklinde konuştu

“Ergoterapi gününün olması meslekteki motivasyonu arttırıyor”

Ergoterapi Bölümü son sınıf öğrencisi Gülcan Aktaş ergoterapi günlerinin kutlanmasının mesleki motivasyon açısından çok önemli olduğuna değinerek; “Bir Ergoterapi gününün var olması ve bugünü kutluyor olmamız meslekteki motivasyonu çok arttırıyor. Ben bu mesleği seçtiğim için ve icra edeceğim için çok mutluyum. Ergoterapi, bizim bu mesleği var ettiğimiz ve yaşattığımız, ileriye taşıdığımız ve biz var olduğumuz sürece güzel.” İfadelerini kullandı.

“Ergoterapist çok yönlü olmalı”

Yüksek lisans öğrencisi ve Ergoterapist İsa Kör ergoterapistlerin çok yönlü olmasının önemine değinerek; “Ben mezun olduktan sonra bir Güney Amerika gezisine gittim. Gittikten sonra karşılaştığım insanlara ve ergoterapistlere bakınca bireysel anlamda kendimi yetersiz hissettim. Bunun için daha fazla kitap okumaya ve biraz da müzik ile ilgilenmeye çalıştım. Ben herkesin çok yönlü olmasını destekleyen birisiyim. Kendim de çok yönlü olmaya çalışıyorum. Çok yönlü olmalıyız çünkü karşılaşacağımız çok fazla birey var ve onların dilinden konuşmalıyız.” Dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)