Dünyanın Görünmeyen Çehresi, Yeni Dünyanın Kör Noktası: “Filistin”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Kızılay Kulübü tarafından “Dünyanın Görünmeyen Çehresi, Yeni Dünyanın Kör Noktası: Filistin” başlıklı etkinlik düzenlendi. İnsanlık tarihine derin izler bırakan soykırım ve insan hakları ihlallerine dikkat çekilen etkinlikte adalet ve insan hakları temelinde farkındalık oluşturmak hedeflendi. 

Etkinlik Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans salonunda düzenlendi.

Yoğun ilgi gören etkinliğe Araştırmacı Yazar Abdullah Şentürk, Akademisyen Ayçin Kantoğlu, Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan ve Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Karaoğlu konuk oldu.

Destek veren kurumlara teşekkürlerini iletti

Programın açılışında konuşan Üsküdar Üniversitesi Kızılay Kulübü Başkanı Kübra Baştekin destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerini iletti. Baştekin, konuşmasını Sezai Karakoç’un “Kudüs” adlı şiirini seslendirerek tamamladı. 

Adalet, ihlas, bereket…

Etkinlikte ilk olarak Araştırmacı Yazar Abdullah Şentürk, “Tarihsel Hakikatler: Filistin’in Geçmişine Bir Yolculuk” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Şentürk, Filistin’i ‘Adalet’, ‘İhlas’ ve ‘Bereket’ olarak üç temel kavramla tanımladı. Hz. Ömer’in Kudüs’ü fethetme hikayesini de anlatan Şentürk, katılımcılara Filistin’in tarihsel sürecine dair bilgiler verdi.

Savaştan en çok çocuklar etkileniyor

Çevirmen Ayçin Kantoğlu, “Direnişin Nabzı: Filistin’in Güncel Durumu ve Boykotların Etkisi” adlı sunumunda, 450 günü aşkın süredir süren savaşın en çok çocukları etkilediğine dikkat çekti. Gazze’deki sağlık krizine ve insanların açlık ve yoksullukla mücadele ettiğine vurgu yapan Kantoğlu ayrıca gençlerin boykotlarda daha duyarlı olduğunu da belirtti.

Kızılay’ın Gazze’ye yaptığı yardımlar…

Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan, konuşmasında Filistin’in özgürlüğünü Ayasofya Camii’nin açılmasına benzetti. Savaşların tarih boyunca sürekli olduğunu ve bunun Müslüman topraklarda yoğunlaşmasının bir tesadüf olmadığını belirtti. Çalışkan aynı zamanda Kızılay’ın Gazze’ye yaptığı yardımları ve İsrail’i boykot etme çabalarını vurguladı.

Filistin özgürlüğü aşılandı

Son olarak Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karaoğlu, “İyilik Eli Kızılay’ın Filistin’e Dokunuşları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Karaoğlu, dinleyicilere “Hadi Ammar” adlı türküyü seslendirerek Filistin özgürlüğünü aşıladı ve insanlık adına merhameti ifade eden ezgilerle konuşmasını noktaladı. 

Amaç, Filistin için farkındalık oluşturmak

Filistin’in tarihi ve güncel durumu hakkında önemli bilgiler sunarak büyük bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)