Nar Masalları TRT İle Buluşuyor

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi ve Üsküdar Nar Harekâtı Kulübü işbirliği ile planlanan, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen “Bir Masal Anlat Bana, İçinde Virüs Olmasın" projesi kapsamında TRT ile buluşuyor.

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi ve Üsküdar Nar Harekâtı Kulübü işbirliğinde yürütülen projeyle; Üsküdar Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde okuyan 60 kız öğrencinin, 3-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik farkındalık amaçlayan yenilikçi masallar üretmesi ve üretilen masalların daha çok çocuğa ulaşabilmesi adına TRT ile işbirliği için ilk adımlar atılıyor.

TRT Radyo Dairesi Başkanı Ahmet Akçakaya ve TRT İstanbul Radyo Müdürü Ali Fuat Gülmez ile İstanbul Radyosunda bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşme kapsamında Nar Masalları Proje Yönetim Ekibi projelerini anlattı. TRT Radyo Dairesi Başkanı Ahmet Akçakaya projenin gençler tarafından gerçekleştiriliyor olmasının çok değerli olduğunu ve diğer gençlere örnek teşkil edeceğini bu konuda gençlere gereken desteğin verilmesinin önemini vurgulayarak projenin sonuna kadar destekçisi olduklarını ifade etti. Akçakaya, projenin hedef kitlesinden biri olan sevgi evindeki çocuklara “Nar Masallarının” farkındalık oluşturmada etkili ve faydalı bir yol olduğunun öneminin altını çizdi.

TRT İstanbul Radyo Müdürü Ali Fuat Gülmez şu ana kadar gençler tarafından böyle bir proje gelmediğini, bu projenin TRT kapsamında değerlendirilebileceğini vurguladı.

TRT’de araştırmacı olarak görev alan Mücahit Sağlar ise proje kapsamında TRT ile Üsküdar Üniversitesi’nin işbirliğinin Nar Masalları adı altında ortak çalışmalar yapmasının önemli olduğunu ifade ederek bu işbirliğinden memnuniyetini dile getirdi.

TRT Program Yapımcılarından Zeynep Matur, “Nar Masalları yazarları olan Narcanları bu projedeki başarılarından dolayı kutluyorum ve projenin her adımında Narcanların yanında olmaktan heyecan duyuyorum. Bundan sonraki aşamalarda da daha çok çocuğa ulaşmak adına her türlü desteğin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu güzel gayreti sonuna kadar desteklemek bize görevdir.” Diyerek projeyi destekleyeceğini ifade etti.

SKS Kulüpler Sorumlusu Sadık Paksoy bu yolculuğun dört yıl önce başladığını ve başladığı günden beri öğrencilerin yanında olduğunu belirtti. Üsküdar Nar Harekâtı Kulübü gönüllülerin Nar Masalları projesiyle yola devam ediyor olmasının kendilerini onurlandırdığını, her süreçte SKS olarak Narcanlara destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Proje hakkında bilgi veren Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Dr. Nebiye Yaşar, “Bu projenin başladığı günden itibaren tüm gençlere örnek teşkil edebileceğini biliyordum. Bu kapsamda yapılan tüm çalışmalarda Narcanların danışmanlığını yapıyor olmaktan çok mutluyum. Genç Beyinler Akademi olarak Narcanlara verilen desteğin meyveleri Nar Masalları Derneği ile Türkiye de bulunan tüm çocuklara Nar Taneleri misali ulaşacaktır. Çünkü çocuklar bu dünyanın en büyük servetidir. Projemizin sürdürebilirliğini sağlamak ve çarpan etkisini tüm dünyaya duyurmak için kurulan Nar Masalları Derneği, bu misyonu üstlenerek yenilikçi masalları kültürel bir miras olarak Narcanlarla geleceğe taşıyacaktır.” Dedi.

Nar Masalları Dernek Başkanı ve Proje Koordinatör Yardımcısı İklima Ebrar Çiçekdal ise proje faaliyetleri kapsamında şu ifadeleri kullandı: “Çocuk Farkında Olursa Dünya Farkında olur sloganıyla çıktığımız bu yolculukta sevgi evlerinde kalan çocukların farkındalığı bakış açısı olarak benimsemeleri adına kurulan Nar Masalları projesi devam etmektedir. Projemizin sürdürebilir olması için Nar Masaları Derneği açılmıştır. Dernek kapsamında gönüllü Narcanlarımız ile yenilikçi masallar üretmeye devam edilecektir. Basılan kitaplar Türkiye’de bulunan tüm sevgi evlerine gönderilmeye devam edecektir. Dijital platformlarımız ile tüm çocuklara ulaşmayı amaç edinmekteyiz. Derneğimizin Nar taneleri gibi parlak, Nar kabuğu gibi dayanıklı, Nar çekirdeği gibi özüne sadık, Nar dalları gibi birbirine bağlı olarak geleceğe yol alması en büyük temennimizdir.”

Nar Masalları Derneği Başkan Yardımcısı ve Proje Asistanı Behiye Beyda Çal “Farkındalıklarımızın çocuklarımıza masallar yoluyla anlatılması bizleri çok heyecanlandırırken yapılan işin önemi de çok büyüktür. Çocukların nasihatten çok iyi yazılmış masallara ihtiyaçları vardır. Farkındalık dolu masallarla ruhlarını beslemekteyiz. Nar Bereketiyle başlayan yolumuzun daha çok çocuğa ulaşmasını canı gönülden istiyorum.” Dedi.

 Nar Masalları Derneği Genel Sekreteri ve Proje Asistanı Seval Fulin de “Masallarımızın yol gösterici olması adına Nar Masalları Derneği ilmek ilmek işlediğimiz çok değerli bir süreçtir. Masallar çocuklar için gelecek zamana gönderdiğimiz canlı mesajlardır. Projenin devamlılığı için attığımız adımların çocuklarımız ve narcanlarımız adına güzellikler getirmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)