1 Konu 1 Konuk Etkinliğinin 32’nci Oturumu Gerçekleşti

Üsküdar Üniversitesi İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği 1 Konu 1 Konuk programının 32. oturumu gerçekleştirildi. Programın konuğu Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş Bakım Mühendisi Saygın Şener oldu.

Zoom Webinar üzerinden gerçekleşen programda Şener, “Demir Çelik Sektörü Kaldırma Ekipmanlarında Temel İSG Prensipleri” başlıklı sunumuyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

“Önceliğimiz her zaman güvenlik”

Kaldırma ekipmanlarını kapsamında vinç bakımı konusuna değinen Şener; “Bizim önceliğimiz her zaman güvenlik. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları olarak hem bakım hem de periyodik kontrol yapmaktan sorumlu kişileriz. Eski tüzükte bakımların üç ayda bir yapılması gerektiği yazıyordu fakat şu anki yönetmeliğe göre yılda bir defa yapılması yeterliydi. Biz yine kontrollerimizi şu an üç ayda bir olacak şekilde yapıyoruz. Çünkü bu kontrollerin aşağısına düştüğümüzde çeşitli arızalar meydana gelebiliyor. Vinçlerin devamlı bakımlı olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“Çalışmalarımızda çevre güvenliğini önemsiyoruz”

İş sağlığı ve güvenliğinde çevre güvenliğinden bahseden Şener; “Bütün işlerimizde önce güvenlik. Çalışmalarımıza başlamadan önce çevreyi güvenliğe almamız gerekiyor, çevre güvenliğini önemsiyoruz. Bir vinç bakıma ya da kontrole gitmeden önce o vincin işletme sorumlusuyla görüşüyoruz. O vinçte kontrol ve çalışma yapacağımızı söylüyoruz ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini iletiyoruz. Bu sağlanınca biz de çalışmaya başlamadan önce arabaların ve insanların girebileceği yerleri şeritle kapatıyoruz. Ve muhakkak bir gözlemcimiz oluyor.” İfadelerini kullandı.

Dinleyicilerin sorularının cevaplanmasının ardından etkinlik sona erdi.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)