Tıp Fakültesine Hoş Geldiniz Etkinliği Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan yeni dönem öğrencileri ve velileri için “Tıp Fakültesine Hoş Geldiniz” etkinliği gerçekleştirildi. Program Zoom üzerinden online gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Programa, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kalemoğlu’nun yanı sıra akademik ve idari kadro katıldı.

“Her zaman sizinle beraberiz”

Prof. Dr. Haydar Sur, üniversitenin güçlü akademik kadro ve alt yapısıyla öğrencileri karşıladığını belirterek, “Şu anki süreçten dolayı belki yüz yüze veli iletişimleri belki ihmal edilebilirdi ama biz bunu yapmayacağız, her zaman sizinle beraberiz. Öğrenci ve öğrenci yakınlarıyla birlikte iç içe çok güzel bir dönem geçireceğimizi ümit ediyorum. Birlikte bulunmaktan mutluluk duyduğumuz çok iyi bir akademik kadronun sizleri beklediğini sevinç ve mutlulukla söylüyorum. 21.yüzyılın çağdaş bir hekimini yetiştirecek tüm altyapımızın da hazır olduğunu gururla söylüyorum. Bulunan olanaklardan azami olarak yararlanma gayreti size kalmış bir şey.” İfadelerini kullandı.

“Bunlar buz dağının görünmeyen kısmı”

Prof. Dr. Sur; “Tıp hayatı sadece birilerini muayene etmek, reçete yazmak, tahlil istemek ve bunlardan sonra git evde yirmi gün yat sonra kontrole gel demek değildir. Bunlar işin buz dağının görünen kısmıdır. Asıl olan bir insanın sosyal, beden ve psikolojik dünyasına girmek ve onun sağlığıyla ilgili durumları tam anlamıyla değerlendirebilmek ve kişinin sosyal bir varlık olarak hayatına devam ettirebilecek bir hekim olabilmek sadece tıp biliminin pozitif, normatif kurallarını ve bilgilerini edinmekle yetmez. Buna ilave olarak sosyal bilimlerden ve güzel sanatlardan nasibini almak gibi bir yükümlüğünü olduğunu hatırlatmak isterim.” Dedi.

“Hekimlik usta çırak ilişkisi ile öğrenilir”

Hekimliğin ancak usta çırak ilişkisiyle sağlam bir temele oturacağını vurgulayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise; “Hekimlik veballi bir meslek. Bir insan size geliyor ve tedavi olacağı için güveniyor. Hastanın yüksek yararına göre nasıl hekimlik hizmeti vereceğiz diye düşüneceğiz. Hastanın yüksek yararı, hekimin yararından ve kurumun yararından daha önemli. Bu düşünceyi olmayan bir kimse medikal etiğe uymuyor demektir. Biz Üsküdar Üniversitesi olarak size sadece akademik bilgi öğretmeyi değil hayat başarısını da öğretmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizle altı senelik bir yolculuğa başladık. Sorununuz olduğunda danışman hocalarınızla ve dekanınızla paylaşabilirsiniz. Hekimlik usta çırak ilişkisi ile öğrenilir. Onun için hocalarınıza soru sormaktan çekinmeyin.” Şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)