İTBF ve İletişim Fakültesi akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57198

Üsküdar Üniversitesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı yapıldı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıya akademik kadro da katılım sağladı. Toplantıda akademik çalışmalar ve bu çalışmaların artmasına yönelik yapılması gerekenler konuşuldu. 

Akademik Kurul Toplantısı Güney Yerleşke Fuat Sezgin konferans salonunda düzenlendi. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bilim üretimi, üniversitemizi başarıya taşıyacak anahtar unsurdur”

Akademik Kurul toplantısında değerlendirme konuşması yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, fakültelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerinin belirlenmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Tarhan; “Vizyon ve misyon doğrultusunda hedeflerimizi net olarak belirlememiz gerekiyor. Hedefe ulaşmak için SWOT analizleri yaparak stratejik planlamalar gerçekleştiriyoruz. Bilim üretimi, üniversitemizi başarıya taşıyacak anahtar unsurdur.” dedi.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “İki fakülte birbirini tamamlıyor”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin ortak değerler üzerine inşa edildiğini vurguladı. Nazife Güngör, “İki fakülte, sundukları fırsatlar ve akademik zenginliklerle birbirini tamamlıyor.” dedi. Güngör, öğretim üyelerinin projelere ağılık vermelerinin önemli olduğunu da vurguladı.

Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak: “Fakülteler arasındaki etkileşim, ortak sosyal etkinliklerle daha çok güçleniyor”

Akademik Kurul toplantısında ilk olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi sunum gerçekleştirdi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak, sunumun başında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin güçlü ve geliştirmeye açık yönleriyle tehditler ve fırsatları üzerinde durdu. 

Güney Yerleşkenin bir sosyal bilimler merkezi haline gelmesinin üniversite için önemli bir marka değeri yarattığını belirten Deniz Ülke Kaynak; “Fakülteler arasındaki etkileşim, ortak sosyal etkinlikler ve derslerle daha da güçleniyor. Bu durum, akademik kadromuzun zenginleşmesine de katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak'ın konuşmasının ardından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Kalkandeler Özdin, fakültenin çalışmaları ve öğrenci sayıları hakkında bilgi veren bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Fakültemiz en çok akredite programa sahip olan fakülte”

Dr. Öğr. Üyesi Nihan Kalkandeler Özdin’in sunumunun ardından Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, fakültenin güçlü ve geliştirmeye açık yönleriyle tehditler ve fırsatlar üzerinde durdu. İrvan, İletişim Fakültesi'nin uygulamalı eğitimle ön plana çıktığının altını çizdi. 

İrvan; “İletişim Fakültesi olarak uygulamalı eğitimde iddialıyız. Öğrencilerimiz, fakültemizi bu yönüyle tercih ediyorlar ve yarışmalarda elde ettiğimiz başarılarla bu alandaki iddiamızı kanıtlıyoruz. Ayrıca, fakültemiz en çok akredite programa sahip olan fakülte olma özelliği de taşıyor” dedi. 

Prof. Dr. Süleyman İrvan'ın ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran, fakültenin çalışmalarını ve öğrenci sayılarını aktaran bir sunum yaptı. 

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)