Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı ilk etkinliğini gerçekleştirdi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57190

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda bu yıl yeni açılan Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı ilk öğrencileriyle ilk etkinliğini düzenledi. “Cilt Bakımı ve Kozmetik” başlıklı etkinliğe EVA Kozmetik Kurucusu Güzellik Uzmanı Gülbahar Turgun katılım sağladı. Yoğun ilgi gören etkinlikte Turgun, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve tavsiyelerde bulundu. Yanlış insan değil, yanlış seçilen meslek olduğuna dikkat çekti.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkede düzenlenen etkinlikte öğrencilerin merak ettiği sorular yanıt-landı. Etkinliğe Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş da katılım sağladı.

“Yanlış insan değil, yanlış seçilen meslek vardır”

Sevgiyle seçilen meslekte yüzde 90 başarılı olunduğuna inandığını belirten EVA Kozmetik Kurucusu Güzellik Uzmanı Gülbahar Turgun; “Yanlış insan değil, yanlış seçilen meslek vardır. Son 3 senede Türkiye, şu an tüm dünyada rekor kırdı. O yüzden burada bulunan herkesin bilinçli bir şekilde bu mesleği seçtiğine inanıyorum. Mesleğinizi eğer içinizde sevgiyle seçerseniz başarılı olacağınıza yüzde 90 inanıyorum. Ben bu tutkuya 12 yaşında başladım. Süslenmeyi severdim, ne olursa olsun evden makyaj yapmadan çıkmazdım. Paramı biriktirirdim, giderdim makyaj malzeme alırdım. Bendeki bu tutku olmasaydı burada sizinle konuşamazdım. Yeni öğrenciler, yeni gençler, yeni şeyler öğrenin. Çünkü baktığınızda hemen hemen çok eski şeyler var. Ben bazen üzülüyorum. Üniversitede böyle bir bölümün açılmasına çok mutlu oldum. Çünkü 2 senede dolu dolu bir şekilde buradan mezun olup çok güzel bir işler yapacağınıza inanıyorum. Her mesleğin bir zorluğu vardır. Siz daha yeni başladınız. Karşınıza o kadar çok sorunlar çıkacak ki korkmayın. Çok güzel yapılmış işlemler berbat gibi görünebilir, eleştirilebilirsiniz, ama burada ortaya ne çıkıyor? Özgüven çıkıyor. Az önce dedim ya eğer bu mesleği gerçekten içinizden severseniz her şeye katlanırsınız. Hatta birinin yüzüne dokunduğumuz an, inanın bana karşınızdaki insan o enerjiyi hisseder.” şeklinde konuştu.

“Sevdiği bir işi yaptığı zaman başarıya ulaşması hızlı olur”

Öğrencilere deneyimlerinden bahseden ve tavsiyelerde bulunan Turgun; “Dünyayı güzelleştiren bizim sektördekiler. Güzellik kavramı Mısır'da çıkmıştı. Kaç bin sene önce? Orada başlandı. O kömürden boya yapmakla başladı. Şu an dünya batsa batar, bizim sektör batmaz. Niye? Kadının olduğu yerde güzellik vardır. Güzelliğin olduğu yerde bakım her zaman vardır. Bazı kadınlar geliyor. Yemez, içmez, parasını biriktirir, gider bakımını yaptırır. Ondan sonra da; ‘Hocam ben artık kadın olduğumu hissediyorum.’ der. Bundan mutlu olur. Kavga eder, gider bakımına para harcar. Hayatta çeşit çeşit sorunlarınız olacak. Aile kurduktan sonra daha çok sorunlarımız olacak. O zaman bir kadın olarak çoğu psikolojik olarak kozmetik, güzellik alanında para harcar. O yüzden çok güzel meslekteyiz. Yani 2 sene sonra daha da güzel olacak. İşini düzgün yapan, profesyonel çalışanlar her zaman sektörde en iyidir. Doğru konumda olduğunuza inanmak çok önemlidir. Eğer kafanızda bir şüphe olursa acaba ben yanlış mı geldim, acaba nasıl olur? Acaba ben yapabilir miyim? Böyle olduğu zaman zaman kaybedersiniz. Bu sınıfta eğer benimle görüşüyorsanız, hepimiz bir arada konuşuyorsak eğer siz doğru yoldasınız. İnanın bütün seçilen mesleklerin içinde insanı güzelleştirecek, insana bakım yapacak ve içten dıştan bu kadar güzel saygı duyduğum bir meslek çok azdır. Bir insan çok sevdiği bir işi yaptığı zaman başarıya ulaşması çok hızlı olur.” dedi.

“Finansal olarak bakarsanız zorlanırsınız”

Mesleğe sadece finansal olarak bakmanın zorluklar çıkartacağına dikkat çeken Turgun; “İlk adımda fiziksel olarak burada bir eğitime başladınız ama manevi olarak da bazen böyle bir şeye, birinin konuşmasına ihtiyacımız vardır. Kafanızda soru işareti olabilir bir cümle bile bazen insanın hayatını değiştirebilir. Yolunuzu, rotanızı değiştirebilir. İkincisi ise bu sektörü eğer finansal olarak seçmişseniz onun adı ticaret oluyor. ‘Çok para kazanılıyor bu sektörde o yüzden bunun üzerinden para kazanacağım.’ Derseniz o zaman da Türkiye'nin finansal durumu çökerse siz de çökersiniz. Çıkarsa siz de çıkarsınız. Öyle bir harita çiziliyor ve öyle küçücük bir zorluk karşınıza çıktığı zaman üzülürsünüz, kırılırsınız. Keşke bunu seçmeseydim, bunu seçseydim. Bana gelen öğrencilerin içinde annesi, babası ya da akrabasının zoruyla gelen oluyor. Ben bu mesleği seçme diyorum çünkü kendisi sevmiyor. Herkes güzellik sektörünü seçmek zorunda değil. Belki başka bir şey seçerse onun için daha iyidir. Moda tasarım seçebilir, şef olabilir. Çünkü içimizde erkeklerde de var. Son dönemde erkeklerin de bizim bu sektörde ihtiyacı gitgide artıyor. Neredeyse şu an eşit durumda. Erkeklerde de el bakımı, yüz bakımı çok çoğalmaya başladı. O yüzden eğer sevmiyorsanız, finansal olarak bakarsanız zorlanırsınız.” ifadelerini kullandı.

EVA Kozmetik Kurucusu Güzellik Uzmanı Gülbahar Turgun daha sonra öğrencilere kendi ürünlerinden hediyeler verdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)