ECNS’nin yeni başkanı Prof. Dr. Kemal Arıkan…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57194

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi, Klinik Nörobilim alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahip psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Arıkan, EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) başkanlık görevine seçildi. Üsküdar Üniversitesi’nin de iş birliği yaptığı ECNS’de Prof. Dr. Arıkan, yeni görevinde nörofizyolojik yöntemlerin klinik uygulamalarda daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini sağlamak ve bilimsel iş birliklerini geliştirmek amacıyla çalışmalar yapacağını söyledi. 

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Arıkan, yeni görevinin misyon ve vizyon hedeflerini anlattı. 

Hedef, bilimsel paylaşımları daha geniş kitlelere yaymak

ECNS’nin kuruluşundan bu yana aktif bir üye olan Prof. Dr. Kemal Arıkan, başkanlık göreviyle birlikte derneğin yeni hedeflerini özetledi. Arıkan; “ECNS üye sayısını artırarak bilimsel paylaşımları daha geniş bir kitleye yaymak ve elektroensefalografi gibi nörofizyolojik yöntemlerin klinik uygulamalarda etkin kullanımını teşvik etmek en önemli hedeflerimiz arasında…” dedi. 

Birikimler dergi aracılığıyla paylaşıma açılacak

Prof. Dr. Arıkan, ECNS olarak öncelikli hedeflerinin nörofizyolojik tekniklerin psikiyatri ve psikoloji alanında daha yaygın kullanılmasını sağlamak olduğunu belirterek, bu alandaki birikimlerin Clinical EEG and Neuroscience dergisi aracılığıyla paylaşıma açılacağını ifade etti.

Yeni üyelerin katkılarıyla daha güçlü bir topluluk oluşturmak amaçlanıyor

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Arıkan, misyon ve vizyon hedeflerinden bahsetti. ECNS üyeliğiyle uluslararası iş birliğini artırmayı ve nörofizyoloji alanındaki bilgi birikimini genişletmeyi hedefleyen Prof. Dr. Arıkan, yeni üyelerin katkılarıyla daha güçlü bir topluluk oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Klinik uygulamalarda EEG, ERP ve uyku EEG’si gibi tekniklerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Arıkan, bu tekniklerin klinik uygulamalara entegrasyonunun psikiyatri ve psikoloji bilimlerine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Prof. Dr. Kemal Arıkan, ECNS’nin yeni vizyonuna katkıda bulunmak ve bilimsel paylaşımlar yapmak isteyen tüm nörobilim uzmanlarını ECNS ailesine katılmaya davet etti.

Prof. Dr. Kemal Arıkan, akademik kariyerine National Institutes of Health (NIH), Albert Einstein Medical College, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi gibi prestijli kurumlardan edindiği eğitimlerle sağlam bir temel oluşturdu. Halihazırda İstanbul’daki Kemal Arıkan Psikiyatri Kliniğini işletmekte ve nörofizyolojik araştırmalar ve eğitim yoluyla alana katkılarını sürdürüyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)