Üsküdarlı akademisyenler, 4. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Çalıştayına katıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57031

“4. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Çalıştayı: Çalışma Alanları, Görev, Yetki ve Sorumlulukları” Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşti. Çalıştaya Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nuriye Pekcan ile Öğr. Gör. Derya Deniz katılım sağladı. Çalıştayda Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında görev, yetki ve sorumluluklarının yasal çerçevede yeniden ve daha ayrıntılı tanımlanması için çalışmalar yürütüldü. 

4. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Çalıştayı 19-20 Eylül tarihlerinde Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üsküdarlı akademisyenler çalıştaya katkı sağladı 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenleri düzenlenen çalıştaya önemli katkılar sundu. Dr. Öğretim Üyesi Nuriye Pekcan, "Jinekoloji Hemşireliği" çalışma grubunda, Öğr. Gör. Derya Deniz ise "Perinatoloji Hemşireliği" çalışma grubunda yer alarak çalışmalara katkıda bulundu.

Görev, yetki ve sorumlulukların daha ayrıntılı hale getirilmesi amaçlandı

Çalıştayda, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında görev, yetki ve sorumlulukların yasal çerçevede yeniden tanımlanması ve daha ayrıntılı hale getirilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüldü.

Önemli bir adım olarak değerlendiriliyor…

Düzenlenen çalıştay, Türkiye’de Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanındaki profesyonel kapsamın netleştirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)