Hemşirelik bölümü Hemşirelik kongresinde…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57030

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Türk Hemşireler Derneği (THD) iş birliği ile düzenlenen 8. Uluslararası 19. Ulusal Hemşirelik Kongresine Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ve mezunları katılım sağladı. 

8. Uluslararası 19. Ulusal Hemşirelik Kongresi 26-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenendi. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sebahat Ateş, Dr. Öğr. Üyesi Merve Çolak, Arş. Gör. Gizem Güneş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortez ve Protez Bölümü Arş. Gör. Rıdvan Doğan, Lisans mezunu Berna Can ve Yüksek lisans mezunu İkra Nur Kıvrak, düzenlenen kongrede sunumlarıyla yer aldı. 

Sözel bildirilerle katkılar sağlandı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sebahat Ateş ve lisans mezunu Berna Can, “Hemşirelerin Bireyselleştirilmiş Bakım Vermelerinin Önündeki Engeller” başlıklı bildiri ile kongrede yer alırken, yüksek lisans mezunu İkra Nur Kıvrak da “Türkiye’deki Hemşirelerin Kronik Hastalık Durumları ve Predispozan Faktörlerin Belirlenmesi” başlıklı sözel bildirisi ile kongreye katılım gösterdi.

Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Gizem Güneş, “Hemşirelerin Güvenli Parenteral İlaç Uygulamalarına İlişkin Öz Yeterlikleri ve İlaç Hatası Eğilimleri Üzerine WhatsApp Destekli Eğitimin Etkisi” adlı çalışmasını düzenlenen kongrede sundu. 

Ayrıca, Dr. Öğr. Üyesi Merve Çolak ve Arş. Gör. Rıdvan Doğan’ın birlikte hazırladığı “Aile Sağlığı Merkezine Başvuran Gebelerde Sağlıklı Yaşam Davranışlarının Gebelik Stresine Etkisi” başlıklı çalışma da sözel bildiri olarak sunuldu.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)