Gürcistan’dan Üsküdar Üniversitesi’ne bilimsel iş birliği ziyareti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57022

Gürcistan Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi’nden gelen heyet, Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ile ortak projeler geliştirilmesi üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmede Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölüm Başkanı ve PROMER Müdürü Prof. Dr. Tunç Çatal ile görüşen heyet, bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesini ele aldı. 

Ziyarete, Gürcistan Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığından Direktör Giorgi Gogitidze ile Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi’nden Prof. Irina Nakashidze katıldı. 

Görüşmelerde, iki kurum arasında çeşitli alanlarda bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. 

Yürütülen çalışma ve araştırmalar hakkında bilgiler verildi

Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölüm Başkanı ve PROMER Müdürü Prof. Dr. Tunç Çatal, ziyaret sırasında üniversitenin laboratuvarlarında yürütülen araştırmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. 

Bilimsel iş birlikleri ele alındı

Bu çerçevede, ilerleyen dönemlerde gerçekleştirilebilecek olası bilimsel iş birlikleri de ele alındı. 

Ziyaret, Üsküdar Üniversitesi’nin moleküler biyoloji ve genetik alanında uluslararası iş birliğine verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)