Öğrencimizin Çalışması “Mesafe” Minyatür Sergisinde…

Pandemi günlerinde en fazla dillendirdiğimiz kelime gruplarından olan ‘sosyal mesafe’ konusuna dikkat çekmek amacıyla 'Mesafe' adı verilen minyatür sergisi düzenlendi. Toplam 42 eserin yer aldığı sergide Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü mezunu, araştırmacı ve minyatür sanatçısı Nihal Konçu Akhuy’un “Fatih Sultan Mehmed'in Kılıcı” isimli eseri ile yer alıyor.

“Fatih Sultan Mehmed’in Kılıcı minyatürle çizildi”

Nihal Konçu Akhuy’un Fatih Sultan Mehmed’in Kılıcı’nı minyatür haline getirdiği eserin hat işlemesini Ahmet Kutluhan yaptı.

Fatih Sultan Mehmet’in Kılıcının üzerine işlenen yazıda şu ifadeler yer alıyor:

“Bismillahirrahmanirrahim. Hak dinin bağlarını parıltılı ve açık harfli ayetlerle ve keskin ve parlak kılıçlarla güçlendiren yüce Allah’a hamt olsun. Salat ve selam, en güzel fasih sözlerle vasfedilen Hazret-i Muhammed ve ehli beytine olsun. Allah’ım! Dinin erkânlarını yüceltmek için mücadele eden gazi ve mücahitlerin sultanı, cihat için çekilen keskin kılıç olan Sultan Murad Han’ın oğlu Mehmet Han’a güç kuvvet ver ve kılıcının kınını şeriat düşmanlarının boynunda, kaleminin mürekkebini de âlemlerin rabbinin inayetinde eyle. O, Sultan Osman Han’ın oğlu Orhan Han’ın oğlu Murat Han’ın oğlu Bayezid Han’ın oğlu Mehmet Han’dır. Allah onların mezarlarının toprağını, gazilerin kılıçlarından akan saf su ile sulasın ve kılıçların gölgesi altında olan cenneti de mekânları eylesin, âmin ya rabbelalemin.”

Eyüp Sultan Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Alanı'ndaki serginin açılışına minyatür sanatçılarının yanı sıra Eyüp sultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 Minyatür sanatçısı Leyla Kara ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan, toplam 42 eserin yer aldığı sergi, 3 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)