Biyomühendislik Anabilim Dalı İlk Mezunlarını Verdi!


2018-2019 Eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayan Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomühendislik Anabilim Dalı Yüksek Lisans programı, pandemi döneminde de bilim üretmeye devam ederek 2019-2020 Bahar döneminde ilk mezunlarını verdi. 

Biyomühendislik Anabilim Dalı Başkanı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sevimoğlu danışmanlığında tezini tamamlayan İlknur Korkmaz, “Serebral Palsi, Adrenolökodistrofi ve Parkinson Hastalıklarının Ortak Genetik Mekanizmalarının Biyoinformatik Yaklaşımı ile İncelenmesi” isimli tez çalışmasını başarı ile sundu.

Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sevimoğlu danışmanlığında tez çalışmalarını tamamlayan bir başka isim Başak Demir ise, “Şizofreni, Bipolar Bozukluk Ve Depresyon Hastalık Proteinlerinde Yeniden Pozisyonlama Yöntemiyle Aday Etken Moleküllerinin Belirlenmesi” isimli tez çalışmasının sunumunu gerçekleştirdi.

Protein Uygulama ve Araştırma Merkezi (PROMER) Müdür Yardımcısı ve Biyomühendislik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Vildan Enisoğlu Atalay’ın danışmanlığında tezini tamamlayan İbrahim Barış Ölüç, “Fındık Meyvesinin Antioksidan Aktivitesinin Hesaplamalı Kimya Yöntemleri İle Tespit Edilmesi” isimli tez çalışmasını başarı ile sundu. Yine Dr. Atalay’ın danışmalığında olan Ceren Kaya, “Par1 Ve Par4 Genleri İle Antikoagülan İlaç Etkileşimlerinin Kenetlenme Yöntemi İncelenmesi Ve Olası Daha Aktif İlaç Moleküllerinin Tasarımını Yapılması” isimli tez çalışmasını başarı ile sundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lokman Torun da tez sunumlarına dış jüri üyesi olarak katılım sağladı.

Mezun olan öğrenciler ve jüri üyelerinin toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tez sunumları sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)