7. Mezuniyet Töreni Hakkında Önemli Duyuru

Değerli öğrencilerimiz ve aileleri,


Bilindiği üzere 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimizi tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirmeyi planlamış, ancak mezun adayı öğrencilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda bu uygulamadan vazgeçerek yüz yüze mezuniyet için çalışmalarımızı sürdürmüştük.


Bir yandan fiziki mesafe ve hijyen kurallarına uyarken diğer yandan “Üsküdarlı”lara yakışır nitelikte görkemli bir mezuniyet töreni düzenlemek amacıyla Üsküdar Belediyesi ile görüşmeler gerçekleştirerek organizasyonun Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’nda gerçekleştirilmesi için hazırlıklara başlandı. Bu bağlamda 2020 Mezuniyet Töreni’ni açık havada 4 farklı güne yayarak her gün maksimum 1.500 mezunun ve ailelerinin katılacağı bir organizasyonla tamamlamak için harekete geçildi. Resmi izinler için ise Üsküdar Kaymakamlığı’na 30 Temmuz 2020 tarihli resmi yazı ile başvuruda bulunuldu. Ancak talebimizi inceleyen kaymakamlığın 04 Ağustos 2020 tarihinde ilettiği 91256873-000-E.339 sayılı cevap yazısında törenin pandemi nedeniyle risk taşıyacağı belirtilerek 2019-2020 Akademik Yılı için fiziki ortamda yapılacak mezuniyet töreninin toplum sağlığı açısından uygun olmadığı ifade edildi.


Öte yandan Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı kararla tüm üniversitelerin 01 Ekim 2020 itibariyle açılabileceğinin duyurulmasıyla birlikte yerleşkelerde de etkinlik yapılamayacağından dolayı bu yıl yüz yüze mezuniyet töreni gerçekleştirilmesi maalesef mümkün görünmemektedir.


Öğrencilerimizin mezuniyet coşkusunu huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için gösterdiğimiz tüm çabaya rağmen tek bir öğrencimiz ve aile ferdinin dahi sağlığını tehlikeye atmamak adına 2020 Mezuniyet Töreni’ni bu yıl maalesef yüz yüze gerçekleştiremeyeceğiz. Bu bağlamda törenin bu yıl dijital olarak yapılması ya da 2021 yılında yüz yüze gerçekleştirilecek şekilde ertelenmesi konusunda mezun adaylarımızın oy oranına göre hareket etme kararı aldık. Tüm mezun adaylarımıza bu kapsamda 19 Ağustos 2020 tarihinde e-mail ve SMS yoluyla bir duyuru yapılarak konuyla ilgili anketin doldurulması istendi ve 21 Ağustos 2020 Cuma günü duyuru tekrarlandı. Aynı gün mesai bitimine kadar devam eden ankete katılan mezun adaylarının %79’u törenin 2021 yılına ertelenmesi gerektiği yönünde görüş bildirirken %21’i ise dijital şekilde yapılmasını istediğini ifade etti. Anket sonucuna göre çoğunluğun talebi dikkate alınarak Üsküdar Üniversitesi7. Mezuniyet Töreni, 2021 yılına ertelendi.


Küresel ölçekte hala etkili olan ve toplumların sağlığını tehdit eden COVID-19 pandemisinin yeni akademik yılda tamamen gündemimizden çıkmasını ve sizlerle kavuşmayı umar, sağlıklı günler dileriz.


Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü