Memorial Sağlık Grubu ile “Sanayi İş Birliği” protokolü imzalandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56379

Üsküdar Üniversitesi ve Memorial Sağlık Grubu arasında “Sanayi İş Birliği” protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle var olan iş birliğinin daha da güçleneceğine vurgu yapıldı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu iş birliğinin iki tarafa da önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti. Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz, Türkiye'yi küresel bir güç haline getirebilmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Uludüz; “Bu protokol ilk adım ama bundan sonra çok daha derinleşeceğine eminim. Bu alanda yatırımlarımızı büyütmek ve artırmak istiyoruz.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato Salonunda gerçekleşen protokol imza törenine Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziver Ergün Yücel, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Üsküdar Üniversitesi ARGE ve Yenilik Politikaları Direktörü Doç. Dr. Müge Ensari Özay, TRGENMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümünden Prof. Dr. Sevim Işık, Genel Sekreter Selçuk Uysaler, Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz, Memorial Tıbbi Yayın Kurulu Grup Direktörü Dr. Hakan Taşlı, Memorial Klinik Araştırmalar Grup Müdürü Güner Yaman  katılım sağladı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bu çalışmalar yeni hedeflere ulaşmak için çok önemli”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu iş birliğinin iki tarafa da önemli katkılar sağlayacağına vurgu yaptı. Tarhan; “Memorial ile AR-GE alanında çalışmalar yapmak heyecan verici. Faz 1 çalışması yapabilmek için bir altyapı gerekiyor. Bu çalışmalar dünyadaki yeni çalışmalar için yeni hedeflere ulaşmak için çok önemli. Bizim hedefimiz Türkiye'deki birileriyle rekabet etmek değil, küresel rekabet olması önemli. Bizim iş birliği yapmamız iki tarafa da önemli katkı sağlayacak diye düşünüyorum. Bu nedenle biz üniversite olarak adım atmamızda fayda var diye düşündük. İnşallah, güzel bir başlangıç olur.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Bu protokoller somut çalışmalara dönüşecek paydaşlıklardır”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, bilime katkı sağlayacak çalışmaların desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Güngör; “Ben bu protokol ile beraber çok güzel şeylerin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bu protokoller her zaman somut çalışmalara dönüşecek paydaşlıklardır. Bu kurumlar bir yandan topluma hizmet ederken bir yandan da çok değerli bilimsel çıktılarıyla dünyaya damga vuracak. Bizler bir yanıyla bilim insanıyız dolayısıyla bilime katkıda bulunacak her türlü çalışmayı mümkün olduğunca geniş platformda ve mümkün olduğunca da somut katılımlarla yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

Bora Uludüz: “Amacımız Türkiye’yi küresel bir güç haline getirmek”

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz, Türkiye'yi küresel bir güç haline getirebilmek için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Uludüz; “Bu protokol ilk adım ama bundan sonra çok daha derinleşeceğine eminim. Bu alanda yatırımlarımızı büyütmek ve artırmak istiyoruz. Amacımız Türkiye'deki rekabet değil, onun ötesinde Türkiye'yi küresel bir güç haline getirebilmek. Bu konuda çok şanslıyız çünkü Türkiye'nin öne çıkan birkaç tane özelliği var. Nüfusun çok yoğun olması ve çok çeşitli olması. Bu elimizde, çok büyük bir güç. Öte yandan tıbbi tarafta çok güçlü bir hekim kadrosuna sahip olması, akademik tarafta çok güçlü bir altyapıya sahip olması bunların hepsi çok büyük fırsatlar. Dolayısıyla bunları kullanarak büyük işler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Yani hem klinik araştırmalarda hem genetikte, çok ciddi fırsatlar olduğunu görüyoruz. Büyümek işin finansal tarafı, o da önemli ama çok daha önem verdiğimiz bir konu var, bilime destek olmak. Yaptığımız işin temelinde sağlık hizmeti sunmak var ve bu sağlık hizmetinin daha iyi gitmesi için daha kaliteli, hizmetler üretilebilmesi için bu çalışmaların çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Bizim için büyük bir şans.” dedi. 

Prof. Dr. Haydar Sur: “İyi bir grupla çalıştığımızı biliyorduk”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sur; Memorial ile aramızda köprüler kurulup bu afiliasyon çalışmaları başlatıldığında daha çalışmalar yürütülürken iyi bir grupla çalıştığımızı biliyorduk. Kısa sürede sağlam bir zemine oturan birliktelik oldu…” şeklinde konuştu.  

Doç. Dr. Müge Ensari Özay: “Bu protokol birden çok çalışmanın temelinin oluşturacak”

Üsküdar Üniversitesi ARGE ve Yenilik Politikaları Direktörü Doç. Dr. Müge Ensari Özay, yapılan iş birliğinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özay; “Üsküdar Üniversitesi BRAİNPARK ailesi olarak böyle bir iş birliğine aracılık yaptığımız için çok mutluyum. Bu protokol Memorial ve Üsküdar Üniversitesi olarak yapacağımız birden çok çalışmanın temelinin oluşturacak. Haziran ayından beri hem klinik araştırmalar hem de laboratuvar kurabilmek için sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Diğer hocalarımızın da çok daha farklı alanlarda yapmak istediği çalışmalar var. Bağımlılıkla ilgili yeni bir proje yapılabileceği hakkında konuştuk…” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Sürekli olarak bilimi, yeniliği ve inovasyonu önceledik”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yeniliğe ve inovasyona verilen öneme dikkat çekti. Uzbay; “Üsküdar Üniversitesi 10 yaşını doldurmuş bir üniversite. Bu 10 yıllık süre içerisinde sürekli olarak bilimi, yeniliği ve inovasyonu önceledik. New York'ta bir metro yapılarak trafiği azaltmayı düşünmüşler. Bunu düşünenlerin hiçbirisi metroda seyahat etmemiş ama ilk kazma vurulmuş ve bugün New York metrosu var ve orada hizmet veriyor. Önemli olan düşünmek, ufku ve hedefleri geniş tutmak ardından adım atmak. Adım attıktan sonra gerisi gelecektir. Bugün çok güzel bir adım atıldı.” şeklinde konuştu. 

Protokol imza töreni, imzaların atılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)