“RİNAP 5D Yaz Okulu Semineri” başladı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56414

‘Varoluşun Anlamı’, ‘Anlam Arayışı’ gibi konuların bilimsel metodolojiyle inceleneceği “RİNAP 5D Yaz Okulu Semineri” başladı. Üsküdar Üniversitesi Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) ve Institute of Integrated Knowledge iş birliğinde düzenlenen seminerde varlık ve anlam konuları detaylıca ele alınacak. 

Merkez Yerleşke Senato salonunda düzenlenen seminerin ilk gününde açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ve Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkanı Prof. Dr. Niyazi Beki, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Necati Aydın gerçekleştirdi. 

Yaz okulu programına Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkan Yardımcısı Sadık Paksoy, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkan Yardımcısı Selahattin Arslan, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlham Miraç, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Sekreteri Seyda Ünlükul ve beraberinde farklı ülkelerden olan 16 öğrenci katılım sağladı.

Prof. Dr. Niyazi Beki: “Varoluş ve anlam bilgilerimizi paylaşacağız”

Institute of Integrated Knowledge öğrencilerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkanı Prof. Dr. Niyazi Beki; “Sizi burada misafir edecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yaz okulunda keyifli vakit geçireceğiz ve hep birlikte varoluş ve anlam bilgilerimizi paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç; “Doğduğumuz andan itibaren anlam arayışındayız”

Anlam arayışının her zaman aklımızın bir köşesinde olduğuna vurgu yapan Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç; “Aslında doğduğumuz andan itibaren anlam arayışındayız. Bunu çok açık ve kasıtlı olarak ifade edemeyebiliriz ama aklımızın bir köşesinde bu arayış vardır. Küçük bir çocuk, bu nedir diye sorduğunda, soru aslında o şeyin anlamını aramaktır ama tabii ki başlangıçta bu anlam arayışı daha çok, bilirsiniz, varlığımızı sürdürmeye çalıştığımız hayatla ilgilidir. Bu, o anlamın ötesine giden bir sorgulama değildir. Aslında peşinde olduğumuz şey bize sadece bu hayatta değil, gelecekteki hayatta da huzur, tatmin veren bir anlamdır. Bunu her zaman aklımızın bir köşesinde tutarız. Bu seminer gerçekten anlamı aramak için düzenlendi. Gerçekten aradığımız anlam nedir? Bunu nasıl bulabiliriz ve nerede bulabiliriz ve nasıl ifade edebiliriz. Tüm bu sorular bu seminerin amacıdır.” dedi.

Prof. Dr. Necati Aydın: “Müslümanlar arasında entelektüel bir uyanış hareketi olmasını istiyoruz”

Düzenlenen seminerlerin Müslüman dünyasına yayılmasını istediğini ifade eden Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necati Aydın; “Burada bulunmanızı gerçekten takdir ediyoruz, umuyoruz ki seminerlerden maksimum faydayı elde edersiniz. Bu seminerleri yayabilir ve daha fazla insanın katılmasını sağlayabiliriz. Bunun bir şekilde Müslüman alimler, Müslüman araştırmacılar ve bilim insanları arasında entelektüel uyanış için bir hareket olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaz okulu beş gün boyunca devam edecek

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) toplantı salonunda ve aynı zamanda çevrimiçi olarak beş gün boyunca varlık ve anlam konusunun konuşulacağı yaz okuluna, Institute of Integrated Knowledge öğrencileri katılım sağlayacak. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)