Azerbaycanlı heyete ‘Etkili Konuşma ve Sunum Teknikleri’ eğitimi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56378

Azerbaycanlı heyet, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Peak Network aracılığıyla bir araya gelinen görüşmede ‘İletişim Becerileri Eğitimi’ verildi. Görüşmede iki ülke arasındaki birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yapıldı. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Azerbaycan’dan gelen misafirleri ağırlarken ‘İki Devlet Tek Millet’ vurgusu yaptı. Ziyarette Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu, Azerbaycanlı heyete ‘Etkili Konuşma ve Sunum Teknikleri’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Eğitimin ardından katılımcılara sertifika verildi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato Salonunda gerçekleşen ziyarete Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Riyad Rüstemli, Peak Network Direktörü Aysel Mirzayeva, ve beraberindeki heyet katılım sağladı. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Azerbaycan bizim bir parçamız”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, görüşmede Azerbaycan halkının her zaman yanında olduğuna vurgu yaptı. Güngör; “Azerbaycan bizim bir parçamız. Bizi birbirimizden uzaklaştırdılar ama artık yakınlaşma zamanı. ‘İki Devlet Tek Millet’ düsturundan bu yakınlaşmayı daha da yoğunlaştırmalıyız. Duygularımız, heyecanlarımız, yüreklerimizin çarpıntısı aynı şekilde. Türk kültürünün, Türk duygusunun yaşandığı çok değerli bir ülkesiniz. İş birliklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bakü’deki 6 üniversite ile protokol imzaladık. Bugüne kadar Türkiye için nasıl çalıştıysak, nasıl hizmet ettiysek Azerbaycan’a da elimizden geleni yaparak, her türlü emeği vererek, ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, her zaman yanındayız.” şeklinde konuştu. 

Aysel Mirzayeva: “Sizlerle beraber olmaktan çok mutluyuz”

Peak Group Direktörü Aysel Mirzayeva, toplantıda iki ülkenin beraberliğinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Mirzayeva; “Bu güzel davetiniz için teşekkür ederiz. Bizi misafirperverliğinizden, karşılamanızdan çok memnunuz. Bu Üsküdar Üniversitesi ile ikinci buluşmamız, bu güzel samimiyetiniz için bir daha gelmek istedik. Sizlerle beraber olmaktan çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı. 

Doç. Dr. Özge Uğurlu: “Hepimiz günlük hayatın içerisinde bir sahnedeyiz”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu, Azerbaycanlı heyete ‘Etkili Konuşma ve Sunum Teknikleri’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Uğurlu, etkili bir konuşmada önemli olan ana unsurlara dikkat çekerek, beden dilinin öneminden bahsetti. Doç. Dr. Özge Uğurlu; “Hepimiz iletişim kuruyoruz. İletişim kurarken bizim için önemli olan bir noktayı gözümüzden kaçırıyoruz. ‘Etkili bir iletişim kurabiliyor muyuz?’ Etkili iletişimden kastımız, her etkili iletişimde olduğunu düşündüğümüz bir konuşmamızın bir metnimizin olmasıdır. Bu metinden kastımız elimize bir kağıt alıp okumak değil. Birilerine bir şey anlatmaktan bahsediyoruz. Karşımızdaki insanlarla iletişim kurarken iletişimin üslubu son derece önemli. Aslında ne söylediğimizden ziyade nasıl söylediğimiz çok daha önemli hale gelebiliyor. Hepimiz günlük hayatın içerisinde bir sahnedeyiz. Bu sahnenin içerisinde kurgu yaparken, kendimizi anlatırken, ifade ederken, konuşurken, sözlü ya da sözsüz iletişim kurarken illa konuşmak zorunda değiliz. İletişim kurarken sadece düşüncelerimizi paylaşmıyoruz. Aynı zamanda zihinsel olarak karşımızdaki insanlarla bir iletişim halinde oluyoruz ve bu iletişiminde beden diliyle, göz temasıyla anlattığımız kelimelerle, vurgularımızla, sesimizle, jest ve mimiklerimizle mutlaka pekiştirilmesi gerekiyor.” dedi. 

Geleneksel hediyeler takdim edildi

Eğitimin sona ermesiyle katılımcılara sertifikaları verildi. Ardından Azerbaycanlı heyet Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’e geleneksel hediyelerini takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)