5’inci Dönem Hemşirelik Bölümü Yemin Töreni Gerçekleştirildi!

Üsküdar Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Hemşirelik Bölümü Yemin Töreni 5’inci dönem mezunları ile dijital ortamda gerçekleştirildi.

Hemşirelik Bölümü Yemin Töreni Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun, Üsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan, Hemşirelik Bölümü akademik kadrosu, 93 mezun ve ailelerin katılımıyla yapıldı.


“Öğrencilerimiz meslek hayatlarında değişimi yakalayacak”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun öğrencilere; “Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerimizi hayata hazırlıyor. Meslek hayatlarında değişimi kolaylıkla yakalayacaklarını ve uyum sağlayacaklarını düşünüyorum.” Dedi.


“Hemşireliğin bilim ve sanattan oluştuğunu unutmayın”

Prof. Dr. Selma Doğan hemşireliğin önemine dikkat çekerek, “Hemşirelik derin bilgi, gelişmiş beceriler ve büyük bir duyarlılıkla yapılması gerek dinamik ve aktif bir süreçtir. Hemşireliğin bilim ve sanattan oluştuğunu unutmayın. Her zaman alanınızın en iyisi olmaya gayret edin. Sizlerden doğru ve adil olmanızı, topluma faydalı olmanızı, ülkemizi ve insanlığı geliştirmek için çaba göstermenizi bekliyoruz. İyi bir üniversitenin gerek kadrosu gerekse eğitimiyle güçlü bir bölümünden mezun olduğunuzdan kuşkunuz olmasın, okulunuz her zaman referansınız olacak ve kapıları her zaman sizlere açık olacaktır, sizler artık Üsküdarlı hemşirelersiniz.” İfadelerini kullandı.


“Bizi hayata karşı güçlü kılan tek başına diplomalarımız değildir”

Üsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü birincisi Aysun Korkmaz ise bilgi ve birikim olmadan diplomanın bir önemi olmadığını belirterek; “Diplomalar sadece meslek kazanmak içindir. Bizi hayata karşı güçlü kılan tek başına diplomalarımız değildir. Diplomanın arkasını bizim hangi birikim ve deneyimle doldurduğumuzdur. Hemşirelik bilincini kazanmak, bu mesleğin bilincine varmaksa diplomaların ötesinde bir anlam taşımaktadır. Florence Nightingale’in de dediği gibi ‘Tanrı’nın armağanı olan hayat çoğu kez bir hemşirenin ellerine bırakılmıştır.” Bakım verdiğimiz insanlar isimlerimizi unutabilir ancak onları nasıl hissettirdiğimizi asla unutmayacaklar.” Şeklinde konuştu.

Programın sonunda, Dr. Öğr. Üyesi Bahise Aydın tarafından hemşirelik bölümünü bitiren öğrencilere, tüm katılımcıların ayakta eşlik etmesiyle Hemşirelik Yemini ettirildi.


Etkinlik, öğrenciler ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)