Tıp, Sanat, Tasarım ve Teknolojiyi Birleştiren Girişim

Medikal Görsel Tasarım Teknolojileri çalışma grubu

Üsküdar Üniversitesi Proje, Araştırma, Uygulama, Eğitim ve Geliştirme Koordinatörlüğü (PARGE) birimi bünyesinde Medikal Görsel Tasarım Teknolojileri adı altında yeni bir çalışma grubu kuruldu. Tıp, sanat, tasarım ve teknolojiyi birleştiren bir girişim olan grup sağlık bilimleri alanına yönelik tasarım odaklı çözümler üretme amacı ile yola çıktı.

Vizyon ve Misyonu açıklandı

Çalışma grubu hakkında bilgiler paylaşan, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı - Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş, çalışma Grubu’nun vizyonunun bilim, mühendislik, tasarım ve sanat alanları arasında çok-disiplinli (multi-disciplinary) ve disiplinler-arası (inter-disciplinary) kreatif bir döngünün ülkemizde oluşumunu sağlamak olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş, Medikal Görsel Tasarım Teknolojileri Çalışma Grubu’nun misyonunu ise, bilim, mühendislik, tasarım ve sanat alanları arasında tanımlanan bu kreatif döngü içerisinde, sağlık bilimlerinin inovasyonlarının görsel olarak okunur ve anlaşılır olabilmeleri için, görsel tasarım teknolojileri üzerinde akademik düzeyde kuramsal ve uygulamalı araştırmalar gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Çalışma grubunun üyelerini, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı - Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçer Atlı, Dr. Öğr. Üyesi Fadime Canbolat ve Dr. Öğretim Üyesi Sadi Kerim Dündar oluştuyor.

Medikal Görsel Tasarım Teknolojileri çalışma grubu şu alanlarda araştırma ve uygulama faaliyetleri yürütecek:

• Medikal İllüstrasyon
• Medikal Animasyon
• Medikal Simülasyon
• AR/VR Teknolojileri
• Giyilebilir Teknolojiler
• 3D Yazıcı Teknolojileri
• Mobil Sağlık Uygulamaları
• Medikal Yayıncılık
• Medikal Fotoğraf ve Video

Çalışma grubuna ait daha fazla ayrıntı için: