Sağlık Bilimleri Enstitüsü Programları Anlatıldı

“Üsküdar ile Daha Yüksek Bir Gelecek Seni Bekliyor” mottosu ile eğitimlerine devam Üsküdar Üniversitesi, lisansüstü tanıtımlarının kapanışını Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile yaptı.  Farklı alanlara yönelik geniş yelpazedeki yüksek lisans ve doktora programlarına ilişkin adayların sorularının yanıtlandığı buluşmalarının sonuncusunda Sağlık Bilimleri Enstitüsü eğitim programları her yönüyle konuşuldu.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü akademik kadrosunun katıldığı programın moderatörlüğünü Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş üstlendi.

Zoom Webinar üzerinden gerçekleşen programda aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Enstitü sorumlusu Aslı Işık da önemli bilgiler paylaştı.

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel: “Online eğitimde de devam zorunluluğu olacak”

Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel Sağlık Bilimleri Enstitüsü hakkında merak edilenleri yanıtladı. Ergüzel; “Bilim sınavları yazılı olarak yürütülen bir sınavdır. Sınavları yerleşkelerde düzenleyeceğiz. Sınava girecek öğrencileri sosyal mesafeye uygun şekilde planlayarak sınıf sistemini düzenliyoruz. Bilim sınavlarına girecek aday öğrencilerimiz enstitü web sayfamızdan gerekli tarihleri öğrenebilirler. Kayıt sürecini tamamlayan öğrencilerimizin de ders miktarına göre devam zorunluluğu belirlenecektir. Önümüzdeki dönemde online eğitimde de devam zorunluluğu olacak ve sistemden öğrencilerin devamlılığı mutlaka takip edilecektir.” Dedi.

Prof. Dr. Selma Doğan

Prof. Dr. Selma Doğan: “Hemşirelik alanında farklı geçişler olabilir”

Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik bölümü başkanı Prof. Dr. Selma Doğan Hemşirelik alanında lisansüstü eğitimle ilgili bilgiler paylaşarak; “Yüksek Lisans programımıza hemşirelik alanı dışından alım yok. Ancak hemşireliğin uzmanlık alanları içinden farklı geçişler olursa bilimsel hazırlık ve temel derslerle takviye yaparak lisansüstü eğitim yapılabilir. Doktorada farklı alana geçen öğrencilerin ise kesinlikle bilimsel hazırlık yapması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nurper Ülküer

Prof. Dr. Nurper Ülküer: “Çocuk Gelişimi interdisipliner bir alana sahiptir”

Çocuk Gelişimi Lisansüstü eğitimi ile ilgili bilgiler paylaşan Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer: “Alan dışı alımımız mevcut fakat bizim önemli gördüğümüz temel derslerimiz var. Öğrenciler bu temel dersleri geçtikleri takdirde yüksek lisansı tamamlayabiliyorlar. Çocuk gelişimi interdisipliner bir alan olduğu için psikolojiden, okul öncesi eğitimden ve sosyal hizmet alanından bilim sınavından belirli notları aldıkları sürece öğrenci alabiliyoruz. Bilim sınavımız alan içi ve alan dışı tüm aday öğrenciler için geçerlidir.” Şeklinde konuştu. 
Doç. Dr. İsmail Barış

Doç. Dr. İsmail Barış: “Temel olarak iki dersimiz var”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Barış sosyal hizmet bölümü lisansüstü eğitimi hakkında ise şunları söyledi: “Sosyal hizmet bölümü alan dışı öğrenci alabiliyor ancak temelde iki dersi lisans sırasında alması gerekiyor. Eş zamanlı olarak alabildikleri bu temel dersleri öğrenciler ihmal etmezse bitirebilirler. Ancak çoğu öğrencimiz ihmal edip dersten kalabiliyor.” Dedi.Dr. Öğr. Üyesi Deniz Acuner

Dr. Öğr. Üyesi Deniz Acuner: “Sağlık Bilimleri Lisans mezunu öğrenciler ek bilimsel hazırlığa gerek duymuyor”

Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Acuner, lisans eğitimini Sağlık Bilimlerinden alan öğrencilerin bilimsel hazırlıkta daha rahat ettiğinin altını çizerek; “Programa sadece sağlık yönetimi mezunu değil sağlık bilimlerinden herhangi bir lisans mezunu olan tüm öğrencileri programa dâhil edebiliyoruz. Bu öğrencilerimiz için ek bilimsel hazırlığa gerek olmuyor ancak direkt doktora programına başvuracaksa ve sağlık yönetimi yüksek lisansı yoksa bilimsel hazırlık dersleri alması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan

Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan “Tüm Derslere Gerekli Eğitimleri Katıyoruz”

Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan İş güveliği programın tüm alanlara açık olduğunu belirterek; “Dört yıllık lisans mezunu olan tüm adaylara kapımız açık. İş güvenliği programı farklı alanlara oldukça açık bir programa sahip. Tezli veya tezsiz programda ilave ders almalarına gerek yok. Biz tüm derslere gerekli eğitimi katıyoruz.” İfadelerini kaydetti.Prof. Dr. Ahmet Konrot

Prof. Dr. Ahmet Konrot; “Aday öğrencilere bilim sınavına hazırlanmaya başlamalı”

Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot da programda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konrot; “Ağustos ve Eylül olmak üzere iki sınavımız olacak. Başvuru koşullarını sağlayan aday öğrencilerimize tavsiyem şimdiden sınava hazırlanmalarıdır. Artık uzaktan erişimde hızlandığımız bir dönemdeyiz. Dil ve konuşma terapisi gündüzleri eğitim veren bir programdı. Ancak şu anda bir düzenleme içerisindeyiz. Öğrencilerimizi en azından bir tam gün okulda bulunmalarını sağlayacak düzenlemeler yapıyoruz. Bunun dışında akşamları online ders olarak faaliyetleri sürdüreceğiz.” Dedi.

Sağlık Bilimleri alanında lisansüstü eğitim için hangi şartlar gerekli?

Enstitü sorumlusu Aslı Işık ise Sağlık Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans şartlarını anlatarak; “Lisansüstü aday öğrencilerin öncelikle kayıt işlemi için online başvuru yapmaları gerekiyor. Öğrencilerimizin başvuru yaptıkları anabilim dallarının bilim sınavlarına katılmaları gerekmektedir. Bilim sınavı sonrası kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz, kesin kayıt evraklarıyla başvurmalıdır. Bunlar tezli öğrenciler için ALES sınav sonucu, transkripti, mezuniyet belgesi, kimlik fotokopisi ve fotoğraflardan oluşuyor. Tezsiz öğrencilerden ALES puanı aramıyoruz fakat diğer tüm şartları kesin kayıt sırasında yanlarında bulundurmaları gerekiyor. İngilizce programlara katılmak isteyen öğrencilerin yabancı dil puanı bulunması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)