Tasavvufta Lisansüstü Eğitim Fırsatı

Prof. Dr. Elif Erhan

“Üsküdar ile Daha ‘Yüksek’ Bir Gelecek Seni Bekliyor” mottosu ile yola çıkan Üsküdar Üniversitesi, lisansüstü buluşmalarına devam ediyor. Farklı alanlara yönelik geniş yelpazedeki yüksek lisans ve doktora programlarına ilişkin adayların sorularının yanıtlandığı buluşmaların üçüncüsünde Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü anlatıldı. Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ile ilgili merak edilenleri cevapladı.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan katıldığı programın moderatörlüğünü Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş üstlendi.

Zoom Webinar üzerinden gerçekleşen programda aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Enstitü sorumlusu Aslı Işık, Öğrenci Muhasebesi Sorumlusu Şeyma Kaya ve Mezun İlişkileri Yöneticisi Aslı Cevahir Arabacı Keleşabdioğlu da yer aldı.

Prof. Dr. Elif Erhan

“Farklı meslek grupları aynı noktaya bakabilmek için bir araya geliyor”

Prof. Dr. Elif Erhan Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün ayrıcalıklarından ve avantajlarından bahsederek; “Birçok üniversitede en fazla üç tane enstitü olur. Üsküdar Üniversitesinde ise enstitü sayımız oldukça çeşitli. Bizim enstitümüzün lisansının olmaması bizim açımızdan özel bir durum. Lisans eğitimi mesleki bir formasyona karşılık geliyor. Lisansüstünü de üstüne koyarak devamını getirebiliyorsunuz. Lisans eğitimimiz olmadığı için şemsiye bakış açısı altında birçok farklı disiplini kendi içinde birbirini kullanabilir hale getiriyoruz. Bunu yaparken de tasavvuf düşüncesini merkeze koyarak hem Türk-İslam medeniyeti ile bağlantı kurmak, hem de bağlantı kurarken günümüze bir medeniyet tasavvuru sentezi getirebilecek şekilde eğitim kurguluyoruz. Dolayısıyla bize birçok meslek grubundan aynı noktaya bakmak için gelen öğrencilerimiz oluyor.” İfadelerinde bulundu.

“Metinler ve kavramlar bizim yol haritamız”

“Bugünün araçlarını kullanarak, ihtiyaçlara cevap verecek şekilde gerekli bilgi ve donanımları bir araya getirerek yorumlamak bizim en çok dikkat ettiğimiz husustur diye belirten Erhan, “Araştırmalarımız doğrudan kavramlar üzerinde yoğunlaşıyor. Metinler ve kavramlar bizim yol haritamız. Tasavvufi düşünceyi merkeze alıyoruz. Temel İslam bilimleri ile bütüncül hazırlanmış bir müfredatımız var. İslam medeniyetini katmanları ile günümüzde nasıl anlamalı? Nasıl tasavvur etmeliyiz? Bunun yollarını sizlerle birlikte bulma çabası içerisindeyiz. Alımlarımız sınav ile gerçekleşiyor. Tezli ve tezsiz olarak programlarımız mevcut. İlgi duyanlara süreçle ilgili ayrıntılı bilgi için web sayfamızı ziyaret etmelerini tavsiye ederim.” Dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)