Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu Başladı

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından ikincisi düzenlenen 2. Uluslararası Yoğunlaştırılmış Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu başladı. Programın ilk gününde Kanada Carleton College’den Doç. Dr. Mohammed Rustom seminer verdi.

Yaz araştırmalarının ilk dersi yapıldı!

20-28 Temmuz 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Yoğunlaştırılmış Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulunun 20 Temmuz 2020’de yapılan oryantasyon amaçlı ilk programında tasavvufun yaşanan halinin örneği olarak kurumlar tarihinden vakıflar üzerinde duruldu.

Programın ikinci kısmında ise Kanada Carleton College’den Doç. Dr. Mohammed Rustom, Rostam Hamadani’nin Temhidat isimli eserinden örnekler vererek seminerini gerçekleştirdi. Doç. Dr. Mohammed Rustom ilk derste seminerlerin nasıl yapılandırılacağını ve ödevleri de anlattı.

20-28 Temmuz tarihlerinde dersler devam edecek

2. Uluslararası Yoğunlaştırılmış Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu kapsamında 20-28 Temmuz 2020 tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün kurucularından, Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut ve Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Emine Yeniterzi’nin yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Omneya Ayad, Öğr. Gör. Eylül Yalçınkaya, Prof. Dr. Reşat Öngören, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Güldütuna, Prof. Dr. William Chittick, Prof. Dr. Yasushi Tonaga, Prof. Dr. Ebrahim Moosa, Prof. Dr. Omid Safi dersler verecek.