Prof. Dr. Sinan Canan Erenköy Işık Okullarının Konuğu Oldu

Prof. Dr. Sinan Canan

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan Erenköy Işık Okullarının konuğu oldu. Canan, "Korona Günlerinde İnsanın Fabrika Ayarları" konusuna ilişkin paylaşımlarda bulundu. Zoom ve Youtube üzerinden gerçekleşen etkinliğe çok sayıda eğitimci ve ebeveyn katıldı.

“Her şeyimizi Değiştirmek Zorunda Kaldık”

Bizler içine doğduğumuz bir medeniyet ortamında şekillenmedik diyen Prof. Dr. Sinan Canan, “Bizler yüzbinlerce yıldır tabiatın gölgesinde farklı bir canlılık dizgisi kurallarına göre yaşıyorduk. Diğer hayvanlarla bedenlerimiz aynı olmasına rağmen çok farklı bir donanıma sahibiz.  İnsanın fabrika ayarlarını şöyle düşünebiliriz eskiden bir şeyler azdı ama bize gerekiyordu o az şeyi elde edebilmek için çalışanlar aynı iştahı bize miras bıraktılar.” şeklinde konuştu.

Fabrika Ayarları…

Canlılığın çok karmaşık bir şey olduğunu belirten Prof. Dr. Sinan Canan, “O kadar sofistike üniversiteler okumak ya da televizyondaki her uzmana kulak kesilmemize gerek yok, sıradan bir hayat bize gayet yeterli. Birinin de bu basitliğin resmini çizmesi gerekiyordu, ben onu yapmaya çalışıyorum” dedi.

Prof. Dr. Sinan Canan programın sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)