İş Güvenliğinde Kadının Yeri sempozyumu gerçekleşti



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü tarafından İş Güvenliğinde Kadının Yeri etkinliği düzenlendi.

Çarşı Yerleşke Emir Nebi 1 Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hacer Kayhan, A sınıfı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Neşe Cizrelioğulları, A sınıfı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Arzu Temizalan Uçar, Çevre Mühendisi ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Tuğba Coşkun Eroğlu, İnşaat Mühendisi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Özge Demirbuğa, İnşaat Mühendisi ve A sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Beste Ardıç Arslan, C sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ceyda Güner sempozyumda sunumlarını gerçekleştirdi.



Dr. Öğr. Üyesi Hacer Kayhan: “Kadınlar iş sağlığı ve güvenliği hakkında büyük çalışmalara imza atıyor”

Sempozyumun açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hacer Kayhan yaptı. Kayhan, toplumda kadınların son dönemde iş sağlığı ve güvenliği alanında etkin olmaya başladıklarını da belirtti. Kayhan, “Kadınlar iş sağlığı ve güvenliği hakkında büyük çalışmalara imza atıyor” dedi.



İş Sağlığı ve Güvenliği tiyatro oyunu ile anlatıldı

8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel Tuğba Coşkun Eroğlu ve ekibi ile kadın ve erkeğin toplumdaki rollerini ters şekilde ele alan “Tersine Dünya” tiyatro oyununu sergiledi. Oyunda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı kadınların günlük hayatta ne tarz zorluklar yaşadığı da ele alındı.
Programın son oturumunda Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan kapanış konuşması gerçekleştirdi.

Program sonunda Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, katılımcılara plaket takdim etti.  Toplu fotoğraf çekimi ardından sempozyum sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)