“Değerli Gençler ve Değerli Yarınlar” projesi tanıtıldı



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sosyal Hizmet Yüksek Lisans öğrencisi Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Lideri Kemal Enç, Girişimcilik ve Proje Kültürü dersi kapsamında öğrencilere ‘Değerli Gençler ve Değerli Yarınlar’ Projesi hakkında bilgi verdi.

Merkez Yerleşke Ayhan Songar Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
 


“Projemizi değerler ve gönüllülük üzerine kurduk”

Kültüre, sanata, maddi ve manevi değerler konusundan gerekli bilinci oluşturmak için projeye başladıklarını söyleyen Enç; “Değerli gençler ve değerli yarınlar başlığındaki değer kavramı bizim için çok önemli. Özellikle değişen ve dönüşen toplum içerisinde gençlerin değer kaybına inanılmaz derecede maruz kaldığını, nesilden nesile aktarılan kültürel sanat ve diğer değerlerimiz konusunda gerekli bilince gerekli bilgiye sahip olmadıklarını tespit ettik ve bütün projemizi milli manevi değerler ve gönüllülük konusu üzerine kurduk” dedi.

“Gençleri gönüllülük konusunda bilinçlendireceğiz”

Konuşmasının devamında “Değerli Gençler ve Değerli Yarınlar” projesi hakkında bilgi veren Enç; “Biz bu projeyle en büyük değerimiz olan gençleri gönüllülük konusunda bilinçlendirmeyi, insanlara gönüllülük duygusunu empoze ve kriz anında müdahale etmeyi amaçladık.” ifadelerini kullandı. Enç, Üsküdar Üniversitesi öğrencilerini doğa yürüyüşüne ve çevre temizliğine teşvik edici etkinlikleri gönüllülük temasıyla yapacaklarını da sözlerine ekledi.



“Ruhsal manevi rahatlığa bir şekilde hep beraber ulaşmaya çalışacağız”

 Sanat yolcuğuyla ruhsal manevi rahatlamayı sağlayacaklarını belirten Kemal Enç; “Gençlerle beraber sanat yolcuğuna çıkacağız. Bu yolculukta İstanbul Modern Sanatlar müzesi gezisi yapacağız. Gezi sırasında İstanbul Modern Sanat Müzesi hakkında bütün bilgileri aktaracağız ve orada o atmosferden de yararlanarak ruhsal manevi rahatlığa bir şekilde hep beraber ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Etkinlik, öğrenci sorularının yanıtlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)