Genç Beyinlerden ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’



Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar tarafından Genç Beyinler Akademisi “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” (PCM) gerçekleşti. Eğitime, Genç Sosyal Hizmet Topluluğunun farklı üniversitelerinde okuyan öğrencileri, Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, Siirt Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri katıldı.

Çarşı yerleşke Emir Nebi 2 Konferans Salonunda düzenlenen uygulamalı proje yönetimi eğitiminde, bir projenin nasıl planlanacağı, yönetileceği, kontrol edileceği, projenin nasıl sonlandırılacağı anlatılarak, proje sürecinde yönetilmesi gereken tüm aşamalar ile ilgili bilgi verildi.
Katılımcılara proje yazılımı konusunda uygulamalar gösterilerek eğitimde yer alan uygulama örnekleri ile farklı proje problemleriyle karşılaşmaları durumunda, ne tür yöntemler kullanarak nasıl başarılı olacakları maliyet süre ve kalite hedeflerine nasıl ulaşacakları öğretildi.



Proje hazırlık aşamaları anlatıldı…

Katılımcılara proje hazırlık aşamaları ve proje hazırlama teknikleri de anlatıldı. Farklı fon kuruluşlarının projelerine başvuru yapma imkânı sağlayacak temel bilgiler verildi. PCM (Proje Döngüsü Yönetimi) ile Avrupa Birliği proje formatına odaklanılacak eğitimlerde teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalar da gerçekleşti.



Proje yazımı sırasında pratik bilgiler verildi…

Katılımcılara proje yazımı sırasında doğrudan ve pratik bilgiler sağlamak amacı ile gerçekleşen eğitim, Avrupa birliği başta olmak üzere Kalkınma Ajansları gibi proje desteği veren organizasyonlara; proje hazırlamak isteyen kurumlarda PCM metodolojisine hâkim insan kaynağının olması, ihtiyaç belirleme, projeyi tasarlama gibi süreçlerde katkıda bulunmak hedefleniyor.

Eğitim toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)