Üsküdar Üniversitesi dünyanın en büyük uluslararası eğitim zirvesi için ABD’de…

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48265

Uluslararası arenada da niteliği önemseyen Üsküdar Üniversitesi uluslararası iş birliklerini geliştiriyor.  Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi, Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan liderliğinde dünyanın en büyük uluslararası eğitim zirvesi olan Uluslararası Eğitimciler Derneği (NAFSA) Yıllık Konferansı ve Fuarı’na katılım sağladı. Üsküdar Üniversitesi’ne ilginin yoğun olduğu NAFSA 2024 fuarına Amerika kıtası başta olmak üzere Avrupa, Asya ve Güney Amerika kıtalarında bulunan 60 üniversite katılım gösterdi. 

“Kapsayıcı Bir Geleceğe İlham Verme” temasıyla düzenlendi

“Kapsayıcı Bir Geleceğe İlham Verme” temasıyla bu yıl 76’ncısı düzenlenen NAFSA Yıllık Konferansı ve Fuarı, 28-31 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin New Orleans şehrinde düzenlendi. 

60 üniversite ile birebir görüşme sağlandı

Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan liderliğinde dünyanın en büyük uluslararası eğitim zirvesi olan Uluslararası Eğitimciler Derneği (NAFSA) Yıllık Konferansı ve Fuarı’na Amerika kıtası başta olmak üzere Avrupa, Asya ve Güney Amerika kıtalarından çok sayıda üniversite katıldı. 

Tarhan ve beraberindekiler 60 üniversite ile birebir görüşme sağladı. 

Bu görüşmeler sonucunda Üsküdar Üniversitesi kendini tanıtma ve uluslararası iş birliklerini geliştirme fırsatı da yakaladı. 

Fuarda, yükseköğretimde güncel trendler, zorluklar, yenilikçi yaklaşımlar ve uluslararasılaşma gibi alanlarda seminerler, çalıştaylar ve buluşmalar düzenlenirken, üniversite rektörleri, uluslararası ofis direktörleri ve uluslararası eğitim programları yöneticileri başta olmak üzere alanında uzman çok sayıda profesyonel bir araya geldi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)