Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosuna 200 üniversitenin bağlı olduğu Afrika ve Asya Üniversiteleri Birliğinden destek geldi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48153

Üsküdar Üniversitesi ile Kazakistan L.N. Gumilev Avrasya Ulusal Üniversitesi tarafından yaklaşık bir ay önce imzaya açılan ortak ‘Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosu’na uluslararası üniversitelerden destekler artarak devam ediyor. Ukrayna’dan sonra bir destek de 200’den fazla üniversiteden oluşan Afrika ve Asya Üniversiteler Birliğinden geldi. Afrika ve Asya Üniversiteler Birliği ve bağlı olduğu üniversite ‘Evrensel İnsani Değerler ve Hakları Manifestosu’na destek mektubu yayımlandı.

Bugüne kadar yaklaşık 400 bine yakın kişi tarafından imzalanan ve 10 maddeden oluşan Manifestoya destek günden güne artıyor.  

RİNAP Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlham Miraç, Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosu'nu Afrika ve Asya Üniversiteleri Birliği'nin (AAU) online toplantısında sundu. 200'den fazla üniversiteden oluşan birlik manifestoyu toplantıda oybirliğiyle kabul ederek, destekledi.

Manifestoda, günümüzde insan haklarına olan inancın zayıflamasına dikkat çekilerek, temel insan haklarının, insan onurunun ve değeri ile erkek ve kadınların ve büyük ve küçük tüm ulusların eşit haklarının yeniden teyit edilmesi çağrısında bulunuluyor.

Destek manifestoya ivme kazandırdı…

Afrika ve Aysa Üniversiteler Birliği ve sahip olduğu üniversitenin oy birliğiyle manifestoya destek vermelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Prof. Dr. İlham Miraç bu desteğin menifestoya önemli bir ivme kazandırdığını söyledi ve ekledi: 

“AAU'nun desteği, manifestoya önemli bir ivme kazandırdı. AAU Genel Sekreteri Prof. Dr. Aşraf Abd ElRafai ve eski Somali Başbakan Yardımcısı ve AAU Genel Sekreteri Yardımcısı Prof. Dr. Ridwan Hersi M. General manifestoyu destekleyen konuşmalar yaptı.”  

Manifestonun insan hakları ve insani değerlere bağlılığın bir göstergesi olarak tüm dünyadaki üniversiteleri ve bireyleri manifestoyu desteklemeye ve imzalamaya teşvik ettiğine dikkat çeken Miraç herkesi manifestoyu imzalamaya davet etti.

Destek ve imzalamak için: 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)