Lisansüstü eğitimde örnek başarı!



Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Öğr. Yrd. Ayşe Özçetin Şenöz,  Üsküdar Üniversitesi’nde Nörobilim Yüksek lisansını birincilikle bitirdi ardından vakit kaybetmeden de doktorasını tamamlayarak doktor unvanı aldı.
Üsküdar Üniversitesi NPFUAM Öğr. Yrd. Ayşe Özçetin Şenöz lisansüstü alandaki başarısıyla dikkat çekiyor.

“Deneysel çalışmalarımı Üsküdar Üniversitesinde yaptım”

Doktorada ders dönemimi bitirdikten sonra Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM)’nde işe girdiğini söyleyen Şenöz, Tez aşamasında merkezdeki olanakları kullandığını belirtti. Şenöz, “Tez aşamasında deneylerimi de NPFUAM’da tamamladım. Hem yüksek lisans tezimin hem de doktora tezimin deneysel çalışmalarımın tamamını Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM)’nde gerçekleştirdim. Bütün çalışmalarımı da oradaki cihazlar ve hayvanları kullanarak yaptım. Bana deneysel anlamda çok büyük katkısı oldu” şeklinde konuştu.

“Hem çalışıp hem okumak biraz zor”

Hem idari hem akademik anlamda kendini geliştiren Şenöz, yüksek lisans, doktora ve iş hayatına değindi. Şenöz, “2013 yılında Üsküdar Üniversitesi’nde Nörobilim Yüksek Lisansına başladım. 2015 yılında yüksek lisansı bitirdim. Hiç ara vermeden yine 2015 yılında başka bir üniversitede doktora programına başladım. Doktoramı sinirbilim alanında yaptım ve 4.5 yılda doktoramı bitirdim. Yüksek Lisansımı yaparken çalışmıyordum ama doktoraya başladığımda aynı zamanda Üsküdar Üniversitesinde işe başladım ve çalışırken doktoramı da bitirdim. Hem çalışıp hem okumak biraz zor tabi. Ama ben deneysel çalışmalarımın tamamını çalıştığım yerde yaptığım için beni çok fazla zorlamadı” ifadelerini kullandı.

“Prof. Dr. Tayfun Uzbay yüksek lisans tez danışmanımdı”

Yüksek Lisans tezinde Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uzbay ile çalıştığını söyleyen Şenöz, yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları ile ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. Şenöz, “Prof. Dr. Tayfun Uzbay yüksek lisans tez danışmanımdı. Şizofreni konusunda tezim üzerinde çalıştık. Tez aşamamda bütün çalışmalarımı Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM)’nde gerçekleştirdim. Yaklaşık bir yıl sürdü çalışmalarım. Doktora tezimi de Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM)’nde yaptım” dedi.
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)