Üsküdar İletişim’e İLAD akreditasyon sertifikası törenle verildi

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.47930

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından 5 yıllığına akredite edilen Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinin akreditasyon sertifikaları düzenlenen törenle bölüm başkanlarına takdim edildi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato salonunda düzenlenen törene İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun, İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu ile akreditasyon alan bölümlerin öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kalite ve akreditasyon süreçlerini önemsiyoruz…”

Törende konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesinin kalite ve akreditasyon süreçlerine özel önem verdiğinden bahsetti. Prof. Dr. Tarhan; “Önemli bir maraton bitti. Bu süreç içerisinde hocalarımızın bize aktaracağı tecrübeleri ve gözlemleri de öğrenmek isterim.” dedi. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Hocalarımız çok güzel bir takımla çalıştı”

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi olarak akreditasyon sürecinde kalite odaklı çalışmaların sürdürüldüğüne vurgu yaptı. Güngör; “Umarım bundan sonraki nice yıllarda diğer bölümlerimizi de akredite edilirken görürüz. Bütün hocalarımız çok güzel bir takımla çalıştılar.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aysel Aziz: “İki bölümünüzde de beşer yıllık akreditasyon alındı, bu önemli bir başarı”

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLAD akreditasyonuna verilen önemin çok önemli olduğunu ve bu başarının süreç içerisinde onları da geliştirdiğinin altını çizdi. Aziz; “2018 yılında başladığımız akreditasyon sürecine baştan beri destek verdiniz, özen gösterdiniz bu bizim için gerçekten motive edici oldu. Biz eşit olmakla beraber bu geçen altı yıl içerisinde İLAD olarak biz de geliştik. Akreditasyon verdiğimiz ve bize başvuran fakültelerde ve programlarda da gelişmeler oldu. İki bölümünüzde de beşer yıllık akreditasyon alındı. Bu son derece önemli bir başarı. Çünkü aradan geçen zaman içerisinde daha önce yapmış olduğumuz gelişmeye açık yönlerimiz tamamlandı. Bugün şimdiye kadar verdiklerimden en mutlu olduğum zaman bu. İnşallah bu başarı devam edecektir.” dedi.

Prof. Dr. Recep Tayfun: “Özveriyle yürütüldüğüne burada şahit oldum…”

İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun, Üsküdar Üniversitesinin akreditasyon süreci içerisinde çok başarılı bir ekip çalışması yürüttüğünü ve bu başarının gönüllülük ile gerçekleştiğinin altını çizdi. Tayfun; “Süreçlerin nasıl özveriyle yürütüldüğüne de burada şahit oldum. Hem akademik hem idari anlamda ne talep edildiyse gayet makul gayet pratik tatmin edici bir şekilde yerine getirildi. Benim açımdan da son derece önemli bir deneyimdi. Bu süreçler üniversitedeki programlara akreditasyon daveti ile talepte bulunma hem de bu süreçleri değerlendirici olarak yürüten arkadaşlar için çok önemli bir kavram var gönüllülük. Çok değerli bir kavram. Gönüllülükle iş birliği gerektiriyor biz de bu iş birliğini burada fazlasıyla yaşadık. Süreçle ilgili olarak birçok üniversitede yaşadığımız deneyimin bir karşılığı olarak bunu söylüyorum. Üsküdar Üniversitesinin özellikle bizim iş birliği yaptığımız talepleri yerine getirme ve sahaya uygulayabilme konusunda gerçekten çok büyük bir potansiyel var.” şeklinde konuştu.

İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen: “Kalite yolculuğu hiç bitmez bir yolculuk”

İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen, akreditasyon yolculuğunun çok güzel bir süreç olduğunu ve gelişerek devam edeceğini ifade etti. Özbilgen; “Burada kalite yolculuğunun bir aşamasındayız. İletişim dekanlığının desteğiyle başladı. Bu kalite yolculuğunda aşama aşama geçerek 2018’de İLAD bu yetkiyi aldı. Böyle çok güzel bir yolculuk oldu. Bu süreç içerisinde fakültelerin kendilerini hızla gözden geçirdiklerini gördük. Fakülteler programlar kendilerini geliştirmek istedikleri için bu çalışmayı yapıyorlar. Biz de kendimizi geliştirdik. Geliştirmeye devam ediyoruz. Kalite yolculuğu hiç bitmez bir yolculuk.” dedi.

Sertifikalar bölüm başkanlarına verildi

Sertifika töreninde İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer’e ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu’ya akreditasyon sertifikasını takdim etti. 

Sertifika programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)