Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan Politik Psikolojiyi anlattı



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Politik Psikoloji Kulübü “Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile Politik Psikolojiyi Tanıyalım” etkinliği düzenledi.  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan politik psikoloji ile ilgili önemli paylaşımlarda bulundu.

Merkez Yerleşkede gerçekleşen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.



“Sadece bireysel psikoloji üzerinden olaylara bakılmamalı”

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, politik psikolojinin kendi hayatında çok önemli bir değişime neden olduğunu belirterek politik psikoloji sayesinde yepyeni bir boyut ile yepyeni bir anlayış geliştirdiğini söyledi. Arıboğan, politik psikolojinin toplumların psikolojisini anlamanın ve psikoloji ile ilgilenenlerin sadece bireysel psikolojiler üzerinden olaya bakmamaları gerektiğini vurguladı.

“Sosyologlar, toplumun psikolojisini göz ardı edemez ”

Arıboğan, politik psikolojinin toplumsal olaylara bakış ve değerlendirmede psikolojik bir pencere açarak hizmet verdiğini ifade etti. Arıboğan, “Toplumların, ulusların bir takım reaksiyonları var tıpkı insanlar gibi travmatize olabiliyorlar korkabiliyorlar öfkelenebiliyorlar öç alma duygusu ile donanabiliyorlar. Sosyologlar, sosyoloji toplumunu anlamaya dayalı olduğu için toplumun psikolojisini göz ardı edemez” dedi.  



“Zaman zaman aşkın politik psikolojisine bile girebilirsiniz”

Politik psikolojide her gün çalışılabilecek mevcut birçok konu olduğunu söyleyen Arıboğan, yalnızlık duygusunun, inanç duygularının ve kadına karşı şiddetin politik psikoloji boyutunun bulunabileceğini ifade etti. Arıboğan, “Zaman zaman aşkın politik psikolojisine bile girebilirsiniz yani egemenlik ilişkisi üzerinden başka bir bakış açısı ile değerlendirebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonrası Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan merak edilen soruları yanıtladı.

Program toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)