Göç, Popülizm ve Uluslararası Düzen semineri düzenlendi

 

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü Göç, Popülizm ve Uluslararası Düzen başlıklı bir bölüm semineri gerçekleştirdi.

Seminere Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Selin Dingiloğlu, Dr. Öğr. Üyesi Selin Karana Şenol, Dr. Öğr. Üyesi Gökser Gökçay katıldı.



Beyin göçünün özellikleri anlatıldı

Dr. Öğr. Üyesi Selin Dingiloğlu, Nitelikli Türk İş Gücünün Göçü: Yurdunu Yurt Bulmak için Terk Etmek (New Trends in Turkish Highly-Skilled Migration: Leaving Home to Find Home) başlıklı sunumunda Türkiye özelinde beyin göçünün özellikleri, nedenleri ve çıktılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Siyasette popülist liderler ile ilgili sunum yapıldı
 
Dr. Öğr. Üyesi Selin Karana Şenol ise Güncel Küresel Siyasette Popülist Liderler (Populist Leaders in Contemporary Global Politics) başlıklı sunumunda popülizmin tanımı ve ortaya çıkış koşulları ile popülist liderlerin ortak ve ayırıcı özellikleri hakkında tespitlerde bulundu.



Liberal dünya düzeninin ve kapitalizm anlatıldı

Dr. Öğr. Üyesi Gökser Gökçay, Efsaneleştirdiğimiz Uluslararası Liberal Düzenin Sonu (The End of the Liberal International Order As We Mythologized It) adlı sunumunda liberal dünya düzeninin ve kapitalizmin efsaneleştirilen tarafları üzerinde durarak uluslararası düzenin nasıl bir dönüşüm geçirdiği konusundaki farklı yaklaşımlara değindi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)