Radyoterapi öğrencileri mesleki gezi gerçekleştirdi



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Radyoterapi Programı öğrencileri, Öğr. Görevlisi Nadir Küçük’ün Tedavi Planlaması ve Klinik Setup-Lar I dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Miraç Kamışlıoğlu ve Öğr. Gör. Elif Ebru Altunsoy Güçlü rehberliğinde Johns Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesini ziyaret etti.

Yapılan teknik gezi ile Radyoterapi programında okuyan öğrencilere güncel teknolojiye sahip cihazların yapısı, işleyişi ve çekim teknikleri hakkında önemli bilgiler verildi.
 
Varian Edge cihazı ile ilgili bilgi verildi
 
Radyoterapi öğrencilerine Varian Edge cihazı anlatıldı. Cihaz, Radyoterapinin temel cihazlarından biri olmakla birlikte en hassas tedavi yapabilen de bir cihaz. Türkiye’de ilk defa Haziran 2018 tarihinde Anadolu Sağlık Merkezi çatısı altında kullanılmaya başlayan cihaz radyoterapide en önemli amaç olan kanserli dokuyu kontrol altına alırken veya yok ederken çevredeki sağlıklı dokulara olabildiğince hasar vermeme prensibine dikkat ediyor.



Tomoterapi cihazı anlatıldı

Öğrencilere, çoklu tümör ışınlamalarında avantaj sağlayan Tomoterapi cihazı ile ilgili önemli bilgiler verildi. Tümörün yaygın yayılımı dolayısıyla pek çok alandan radyoterapi alma ihtiyacının duyulması ve klasik linak yönteminde çok uzun sürebilecek olması tedavileri daha kısa zamanda ve hastanın sağlığı açısından daha konforlu bir hale getiriyor.



CyberKnife M6 cihazı ile ilgili bilgi verildi

Öğrencilere hastayı açmadan sadece yüksek radyasyonla belli boyutlardaki tümörleri yok edebilmeyi sağlayan CyberKnife M6 Cihazı da anlatıldı. Cihaz, çevre dokulara çok az hasar verip tümöre ise pek çok noktadan ulaşabiliyor.



Radyoterapi öğrencilerine cihazların yapısı anlatıldı

Johns Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, onkolojik bilimler, kalp sağlığı, kadın sağlığı ve IVF, nörolojik bilimler, cerrahi bilimler, dâhili bilimler, tanı ve görüntüleme başta olmak üzere tüm branşlarda hizmet sunan, Türkiye ve yakın coğrafyada akreditasyona sahip ilk ve tek klinik kanser merkezi (CCC) olarak biliniyor.

Avrupa Kanser Enstitüleri Birliği’nin standartlarını sağlayarak Türkiye’de OECI (Organisation of European Institues) akreditasyonu alan ilk ve tek kanser merkezi olan Anadolu Sağlık Merkezinde (ASM) ilerleyen teknolojik gelişmelere bağlı olarak en güncel teknolojik cihazları bünyesinde barındırıyor.

Teknik gezi sonrasında Radyoterapi Programı öğrencileri, alanlarındaki en gelişmiş cihazları oluşturan temel bileşenlerin yapı malzemelerini, çalışma prensiplerini ve kumanda odasını gezdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)