Hareket et kendini mutlu et!


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri “Hareket Et Kendini Mutlu Et” konulu sosyal sorumluluk kampanyası düzenledi. Kampanya ile gündelik hayatta hareket kısıtlığının aşılması hedefleniyor.
Güney Yerleşke lobi alanında gerçekleşen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra idari ve akademik personel de yoğun ilgi gösterdi.

Sağlığını korumak ve dinç kalmak için hareket et!

İnsanların gündelik hayatta hareket alanları kısıtlı olmasından dolayı sağlığını korumak ve dinç kalmak amacıyla insanları hareket ettirmeye teşvik eden sosyal sorumluluk kampanyasında insanların rahatlıkla hareket edebilecekleri bir gün belirlendi.

Hareket etmenin yararları hakkında bilgi verildi

Halkla İlişkiler 4’üncü sınıf öğrencileri insanlara hareket etmenin yararları hakkında bilgi vererek hareket etmeye teşvik edici alanlar oluşturdu. Öğrenciler, insanları yürüttükleri kampanyadan haberdar edebilmek için afişler astı, merdivenlere insanları hareket etmeye teşvik etmek amaçlı adım izleri koydu.

Parkur alanında egzersiz yapıldı

Keyifli anların yaşandığı etkinlikte yürüyüş, pilates çemberiyle bacak açma kapama hareketi, pilates topuyla oturma kalkma hareketi, mekik çekme, dambıl kaldırma, ip atlama ve tek ayak zıplama hareketleri gibi egzersizler yapıldı. Parkuru tamamlayan insanlara harekete teşvik edici hediyeler verildi.

Parkur alanında hareket eden katılımcılar sonrasında müzik eşliğinde zumba dansı yaptı.

Etkinlik sonrası katılımcılara çekiliş yoluyla hediyeler verildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)