Prof. Dr. Haydar Sur "Çalışan Hakları ve Güvenliği" sempozyumuna katıldı

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Vehbi Koç Vakfı Acil Tıp Merkezinin düzenlediği Çalışan Hakları ve Güvenliği sempozyumuna konuşmacı olarak katıldı. Eğitimci, yönetici ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda Sur; ‘Sağlığı Okşayan Hastaneler’ konusuna ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu.

“Hastanelere atfedilen değişik dostluklar ve özellikler vardır”

Hastanelere atfedilen değişik dostluklar ve özelliklerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haydar Sur; “Bu atıflar içerisinde hasta dostu hastane, bebek dostu hastane, anne dostu hastane, yeşil hastane, yalın hastane ve sağlığı geliştiren hastane ifadelerini kullanıyoruz” dedi.
Ayrıca 1986 Ottowa Bildirgesinden ve 1997 Jakarta Bildirgesinden bahseden Sur, bildirgelerin hedefleri ve önemine ilişkin de bilgiler verdi.

Prof. Dr. Haydar Sur, sağlık sektöründe hastane çalışanlarının, hastaların ve toplumun önemli etkinliklerine değindi. Sur şunları söyledi:

“Hastalara ve topluma yönelik etkinlikler arasında sağlıklı beslenme, emzirmenin özendirilmesi, astım programı, 4 yaş altıda güvenli yeme, 2 yaş altı güvenli uyku ve zehirlenme önleme programlarının yanı sıra çalışanların hastane içerisindeki etkinlikleri arasında çalışanların aşılanması, kadın sağlığı kliniği, emzirme ve süt sağma koşullarının sağlanması, sağlıklı hastane yiyecek ve içecekleri, öğlen yürüyüş gruplar ve aerobik sınıflar çalışanlar için çok önemli etkinlikler.”

“Yeşil binaların sağlık sektöründeki yeri çok önemli”

Yeşil binaların amaçlarından bahseden Sur; bu amaçlar içerinde yapısal çevrenin insan sağlığı ve doğa üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, enerji, su ve doğal kaynakları verimli kullanmak, kullanıcı sağlığını korumak, üretkenliği geliştirmek ve atıf, israf, kirlilik ve çevresel tahribatı azaltmak” olduğu ifadelerini kullandı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)