Havacılık Psikolojisi 5. Grup sertifika kursu başladı



Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) tarafından düzenlenen “5. Grup Havacılık Psikolojisi Sertifika Kursu” eğitimlerine başladı.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkede 5 gün sürecek olan eğitimde 32 kursiyer havacılık alanında eğitim alacak.



“Stresin azaltılmasında havacılık psikolojisinin yeri büyük”

Bu yıl beşincisi düzenlenen programın ilk dersi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç’ün anlatımıyla başladı.

Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç, kursiyerlere havacılık psikolojisinin öneminden bahsetti. Pilotların eşlerinden, aile ortamlarına kadar herkesin havacılık psikolojisi öğrenmesi gerektiğini belirten Çetingüç: “Uçuş yapan pilotun psikolojisinin iyi olması gerekiyor, stresin azaltılmasında havacılık psikolojisinin yeri önemli” diye konuştu.



“Havacılık soylu uğraş alanlarından biridir”

Katılım sağlayan tüm kursiyerlere havacılığa karşı ilgilerinin nereden geldiğini soran Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç, havacılığın uçma arzusu, aşkınlık ve tutku olması gerektiğinden bahsetti.

Havacılığın soylu bir uğraş alanı olduğunu vurgulayan Çetingüç; Havacılık Psikolojisi üzerine ayrı bir dernek kurulursa her zaman destek olacağını da vurguladı.

Havacılık Psikolojisini 18 eğitmen anlatacak 

32 kişinin katıldığı programda 13’ü Havacılık Tıbbı Derneği üyesi olan 18 eğitmen, beş gün sürecek olan kurs süresince eğitim verecek.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)