Prof. Dr. Havva Kök Arslan Amerika’da seminere katıldı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Kök Arslan, Turkish Association Community Center (TACC), Maryland’in daveti üzerine Diyanet Center of Amerika’da düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı. Arslan, Maryland Türk toplumuna yönelik “Türk Dış Politikası ve Türkiye’nin Siyasi Öncelikleri” konularına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

100 kişilik bir katılımcı grubuna yönelik gerçekleştirilen seminerde, Türkiye büyükelçiliği diplomatlarının yanı sıra Maryland Türk toplumunun özellikle de kadın katılımcılarının ağırlıkta olduğu temsilcileri hazır bulundu.

 Türkiye’nin dış politikası konuşuldu
 
Türkiye dış politikasına genel hatlarıyla değinilen seminerde, Osmanlı diplomasisinde izolasyon politikasının terkedildiği 1774 tarihi ile başlayıp ana hatlarıyla Atatürk dönemi, İsmet İnönü, İkinci Dünya Savaşı ve sonrası dönemi dış politikaları ile Türkiye’nin NATO’ya girişi, Avrupa Birliği ile ilişkileri ve son olarak 2003 yılından günümüze AK Parti dönemi dış politikası değerlendirildi.

Seminer bitiminde Prof. Dr. Havva Kök Arslan Türkiye’nin son dönem dış politikası ve Suriye politikasına yönelik gelen soruları cevaplandırdı.

Seminerde Amerikan Türk toplumunun bu konudaki hassasiyeti dile getirildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)