Üsküdar Üniversitesinden yeni uygulama



Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisi Mustafa Mert Topuz, bitirme projesi olarak doğal kaynaklarının korunması, kâğıt kullanımının azaltılması, kâğıt tasarrufunun sağlanması amacına yönelik QR kod destekli uygulama geliştirdi.  Yazılımın ilk uygulaması Türkçe ve İngilizce olmak üzere Nermin Tarhan Konferans Salonunda iki oturumda gerçekleştirildi.



Üsküdar Üniversitesi öğrencisinden çevre bilincine destek

Üsküdar Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerinin, birinci sınıf müfredatında bulunan Üniversite Kültürü dersine katılımları ve derse dair raporlarını QR kod desteği ile oluşturup gönderebildiği uygulama doğal kaynakların korunması, kâğıt kullanımının azaltılması için bilinç oluşturmayı hedefliyor.

Öğrencilere Kahoot testi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisi Mustafa Mert Topuz’un geliştirdiği yazılımın ilk uygulaması Türkçe ve İngilizce olmak üzere Nermin Tarhan Konferans Salonunda iki oturumda yapıldı. Oturumun tamamlanması ardından öğrencilere Kahoot testi yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci, Kahoot testi sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)