Çölyak Vakfından Üsküdar Üniversitesine teşekkür plaketi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45042

Çölyak Vakfı, kuruluşunun birinci yılında çölyak hastalığı hakkında toplumsal farkındalığı artırmak ve hastalığın etkilerine dikkat çekmek amacıyla gala yemeği düzenledi. Vakıf, düzenlenen gecede çölyaklıların hayatlarına dokunan, onların daha rahat ve konforlu yaşamasına destek olunmasına katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verdi. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Rektör Danışmanı, Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi Grup Koordinatörü Serdar Karagöz’ün katıldığı programda Güngör’e ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan adına Karagöz'e teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Çölyak hastalarının eksikliklerini gidermek ve hastalıkla yaşamayı Türkiye'nin her yerinde kolaylaştırmak amacıyla 2023’te faaliyetlerine başlayan Çölyak Vakfı, günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları azaltmak için eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlar konusunda destek sağlıyor. 

Vakıf kuruluşunun birinci yılında, çölyak hastalığı hakkında toplumsal farkındalığa katkı sunmak amacıyla, glütensiz gıda markası Dr. Schar sponsorluğunda Söğütözünde bir otelde gala yemeği düzenlendi.

Programa milletvekilleri, bürokratlar, vakıf üye ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, rektörler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Prof. Dr. Nazife Güngör’e plaket takdim edildi

Düzenlenen gala yemeğine Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Rektör Danışmanı, Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi Grup Koordinatörü Serdar Karagöz katılım sağladı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan adına Karagöz'e ve Güngör’e Çölyak Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. 

İş birliği protokolü imzalanmıştı…

Geçtiğimiz aylarda Üsküdar Üniversitesi ve Çölyak Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalanmıştı. Çölyak hastalığında Türkiye’de farkındalığı artırmak amacıyla Çölyak Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan bir araya gelmişti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)