Üsküdarda Dünya Ergoterapi Günü kutlandı



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü öğrencileri 27 Ekim Dünya Ergoterapi Günü dolayısıyla eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte keyifli anlar yaşandı. Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte ergoterapi her alanıyla öğrencilere tanıtıldı. Etkinliğin “Hoşgeldiniz” konuşmasını Ergoterapi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi ve Ergoterapi Bölümü temsilcisi Berkay Karpuz yaptı.



“Ergoterapi Bölümü öğrencileri konuşmalarını gerçekleştirdi”

Etkinlikte aynı zamanda Ergoterapi Bölümü 1’inci sınıf temsilcileri Esma Gençoğlu ve Şevketcan Bozkurt, 2’nci sınıf temsilcisi Ayşe Metin, 3’üncü sınıf öğrencisi Hilal Nur Efe ve 4’üncü sınıf öğrencisi Beyza Demir ve Ergoterapi kulüp başkanı Gizem Aytar da konuşmalarını gerçekleştirerek Ergoterapi Bölümü 1’inci sınıf öğrencilerine başarılar diledi.



Ergoterapi mezunları İsa Kör ve Hande Çelik ise mesleki anlamda yeni gelen öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Ergoterapi Bölümü öğrencileri tarafından Ergoterapist Kimdir?, Tek Ses, İşaret Dili isimli tiyatro oyunları, koro ve dans gösterileri gerçekleştirildi.



“Tek Ses isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı”

Ergoterapi bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinin hazırladığı ve geceye damgasını vuran “Tek Ses” isimli oyunda ise obsesif kompulsif bozukluktan hiperaktifliğe, parkinsondan bağımlılığa, otizmden kadına şiddete kadar toplum tarafından duyarlı olunması gereken birçok konu çarpıcı şekilde ele alındı ve hayattaki farklılıklara duyarsızlığın sonuçları katılımcılara sunuldu.

Ödüllü bilgi yarışmasının gerçekleştirildiği etkinlikte öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Etkinlikte, pasta kesimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleşti.  



Fahri doktora ve akademik yıl açılış töreninin ardından Southampton Üniversitesi Onursal Kıdemli Öğretim Üyesi, Perinatal Psikiyatrist Dr. Alain Gregoire’da Ergoterapi öğrencileri ile fuaye alanında fotoğraf çektirdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)