İkinci dönem Hedef Arkadaşlık Projesi eğitimleri tamamlandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44684

Uluslararası öğrencilerle Türk öğrencileri yardımlaşma, etkinlik ve eğitimlerle bir araya getirmeyi, ortak hedeflerle sosyal uyumlarını geliştirmeyi amaçlayan Üsküdar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamındaki Hedef Arkadaşlık Mentorluk Programı ikinci dönem eğitimleri gerçekleşti.  

 

Değerler eğitimi ve pozitif psikoloji ele alındı

Eğitim takviminin ilk haftası Amerika’da misafir öğretim üyesi olarak bulunan Prof. Dr. İbrahim Özdemir’in “Değerler Eğitimi” yle başladı. Öğrencilerin kendilerine ait değerleri bilmesi ve keşfetmesinin yanında başkalarının değerleri hakkında da bilgi sahibi olmasının, davranışlarına buna göre yön vermesinin faydalarının anlatıldığı eğitim online olarak gerçekleştirildi. 

Uzman Psikolog E. Akıncı ise olumlu duygular, yaptığı eylemde akışta olma, sosyal ilişkiler yürütme ve geliştirme, kendinden ve yaşamından memnun kalma gibi anlamlı amaç ve eylemlere götürecek konuları “Pozitif Psikoloji” eğitimiyle sundu. 

 

Yaratıcı drama ve mentorluk eğitimi verildi

Programın ikinci haftasındaki eğitimler ise Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi Emir Nebi 1 konferans salonunda gerçekleşti. 

Öğrencilere aktif ve katılımcı olma, beden dilini doğru kullanma, topluluk önünde özgüvenli bir şekilde düşüncelerini ifade etme becerisi kazandırmayı hedefleyen “Yaratıcı Drama” eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir tarafından keyifli sanat terapi ve canlandırma tekniğiyle verildi. 

 

Lider ve mentor öğrencilerin tecrübelerini, eğitimlerini, sorumlu oldukları yeni öğrencilere (mentee) verimli bir şekilde aktarmalarını hedefleyen “Mentorluk” eğitimi, Genç Beyinler Akademisi Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar tarafından uygulamalı olarak verildi. 

 

'Hedef Arkadaşlık' felsefesi, etik ve iletişim konuları aktarıldı

Eğitimlerin son haftası, Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenci İlişkileri Yöneticisi ve BAP Hedef Arkadaşlık Projesi Yürütücüsü Dr. Öğr. Gör. Gülcan Ayral tarafından verilen “Hedef Arkadaşlık & Etik & İletişim” eğitimiyle başladı. Hedef Arkadaşlık projesinin felsefesiyle açılan derste öğrenciler arasında hedeflenen sağlam dostlukların etkin bir iletişimle, iyi, doğru, etik bir zeminde oluşan eylem ve kararlarla kurulması gerektiği aktarıldı.

 

Eğitimin iletişim kısmının uygulamaları İletişim Fakültesi mezunu Uluslararası Öğrenci İlişkileri Asistanı Ayça Aracıçam tarafından sunuldu. 

 

Etkinlik ve sosyalleşmeden bahsedildi

Etkinlik organizasyonlarının akademik ve mesleki gelişimindeki faydalarını anlatarak programı keyifli bir oyunla bitiren “Etkinlik ve Sosyalleşme” eğitimi ise Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Etkinlik Uzmanı M. Merve Günaltay tarafından verildi.

 

Eğitimler eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde tamamlandı

Başarılı, eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde tamamlanan eğitimlerin organizasyonu SKS Uluslararası Öğrenci İlişkileri Uzmanı Selda Yener, Üsküdar Sürekli Eğitim Merkezi (ÜSEM) Yöneticisi Bengisu Altınten ve Uzman Yüsra Katılmaz iş birliğinde gerçekleşti. 

Eğitimlere Hedef Arkadaş Takımı (TFTeam) liderleri, Uluslararası Öğrenci Destek Takımı (ISSTeam), mentorlar ve mentor adayları katılım sağladı. 

Katılımcılara üniversitede, gelecekteki iş ve sosyal hayatlarında fayda sağlayacak söz konusu eğitimler için katılım sertifikası verilecek.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)