Türkiye genelinden tıp öğrencileri Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde buluştu

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44529

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde Üsküdar Tıp Öğrencileri Birliği organizasyonunda ‘18. T4PE-O’ etkinliği gerçekleştirildi. Türk Tıp Öğrencileri Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte tıp öğrencilerine bilgilendirmelerde bulunuldu. İki gün süren ve şehir dışından çok sayıda tıp öğrencisinin katıldığı etkinlikte tıp öğrencilerinin yurtdışı stajlarına nasıl hazırlanacakları, staj için yurt dışından gelen öğrencileri nasıl ağırlayacakları gibi konular konuşuldu. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda düzenlenen yoğun katılım yoğun oldu.

Etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali Cankut Tatlıparmak, Ulusal Staj Değişimi Takımından Ahmet Yiğit İyiköşker, Aleyna Yılmaz, Burcu Korkmaz, Eda Ceylin, Eralp Abacı, Nur Dağdelen, Berkay Gündüz, Doğa Sanem Altuğ katılım sağladı. Konuklar Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine tecrübelerini aktardı. 

Türk Tıp Öğrencileri Birliğinin uluslararası staj değişimi direktörlüğü görevini yürüten Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali Cankut Tatlıparmak geçmiş tecrübelerini öğrencilere aktardı. Tatlıparmak; “SCOPE direktörlüğü dönemi aslında benim için IFMSA içerisinde en kötü, en mutsuz olduğum dönemdi. O kadar yoğun bir iş ki kesinlikle bir kişinin yapmaması gerekiyor.” dedi. 

İki gün süren etkinlikte çeşitli eğitimler, bilgilendirme oturumları ve söyleşiler düzenlendi. 

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Neyi Amaçlar?

Türk Tıp Öğrencileri Birliği ülke çapında 90 tıp fakültesinde üye yerel temsilcileri mevcut. Üye tıp fakülteleri ile Türkiye’deki 30 binden fazla tıp fakültesi öğrencisinden oluşan bir ağa sahip olmakla birlikte, uluslararası çapta ise kurulduğu yıldan beri üyesi olduğu IFMSA (Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu) dahilinde 130 ülkede bulunan 139 Ulusal Üye Kuruluşu arasında Türkiye’yi temsil ediyor.

Türkiye’deki tüm tıp fakültesi öğrencilerine ulaşarak; sosyal ve bilimsel alanlarda faaliyet gösteren, geleceğin hekimlerinin bilgilerini, bakış açılarını ve becerilerini geliştiren; küresel sağlığa önem veren; tüm tıp fakültesi öğrencilerinin haklarını korumak için savunuculuk faaliyetlerinde bulunan, tüm tıp fakültesi öğrencilerini ulusal ve uluslararası alanda temsil eden en büyük kapsamlı sivil toplum kuruluşu olmayı amaçlıyor.

Tıp fakültesi öğrencilerinin meslek hayatlarında yeterliliğe erişebilmeleri için gerekli bilimsel ve sosyal ortamı sağlayarak, küresel sağlık ve çevre sorunlarının farkında olan evrensel nitelikte hekim olmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)