Prof. Dr. Muhsin Konuk, Üsküdar ev sahipliğinde bilim olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerle bir araya geldi.

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43889

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Olimpiyatları Enstitüsü tarafından düzenlenen “İstanbul Bilim Olimpiyatları Hazırlık Kampı” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Kampı eğitmenleri, koordinatörler ve öğrenciler konuk oldu. Prof. Dr. Konuk, yeni nesil teknolojilerden ve hayal gücünün öneminden bahsetti. Şu an yaşanılan dünyanın bilgi çağı olduğuna dikkat çeken Konuk, gençlerin geleceği için teknolojiye yatırım yapmanın önemini vurguladı. 

İstanbul genelinde ortaöğretim ve lise kademesi öğrencileri Bilim Olimpiyatları Hazırlık Kampı kapsamında 1 hafta boyunca Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Hummalı çalışma içinde olan öğrencilerle Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk bir araya geldi. Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi 1 Konferans salonunda gerçekleşen buluşmaya İl Milli Eğitim Kampı eğitmenleri ve koordinatörleri de katılım sağladı. 

Prof. Dr. Muhsin Konuk: “Şu an yaşadığımız dünya bilgi çağı”

Her şeyin hayal gücüyle başladığını söyleyen Prof. Dr. Muhsin Konuk; “Einstein, hayal ile ilgili olarak ‘Hayal gücü, bilgiden daha önemlidir’ diyor. Eğer bir bilgiyi üretmeyi düşünüyorsanız ya da yeni bir şey ortaya koymayı istiyorsanız öncelikle sizin hayalinize gelmeli ve siz de o hayali somut hale getirmelisiniz. Siz o hayali somut hale getirirken bilgiyi elde edip öğreniyorsunuz. Şu an yaşadığımız dünya bilgi çağı, bilgi çağında yaşıyoruz ve bu bilgi çağında bir şeyler öğrenmek, üretmek ve o ürettiğiniz şeyleri uygulanabilir hale getirmek oldukça önemli. Bu çağ, üniversitelere yeni bir misyon yükledi. Yeni nesil üniversiteler artık bilgiyi üretecek, geliştirdiği ve ürettiği bilgiyi topluma mal edecek. Yani toplum o bilgiden her zaman faydalanır hale gelecek.” dedi.

“Bu deliler, ölümü öldürmüş kişilerdi”

‘Deliler’ filminden bahseden Prof. Dr. Muhsin Konuk; “Deliler Ocağı, eski Şaman inancından, Orta Asya Türk coğrafyasından gelen bazı ritüelleri de içeriyor. Mesela bir ağaca çaput bağlıyoruz. Bu aslında bizim eski inancımızdan gelen davranışlarımız. Bizim milletimiz gibi başka milletlerin de eski dinlerinden getirdikleri bir sürü durumlar var. Hatta kıyafetlere bakarsanız daha heybetli görünmek ve karşıya tarafa korku salmak için seçilmiştir. Bu deliler, ölümü öldürmüşler, yani ölüm korkuları yoktur. Canlarını devletine, milletine feda etmişler. Andımızda da dediğimiz gibi ‘Varlığım Türk varlığına armağan olsun’ demiş bu insanlar. Şu an da Türkiye Cumhuriyeti’nin de böyle bir ocağa ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

“Bize düşen görev teknolojiye yatırım yapmak…”

Yeni neslin hedeflerinin teknolojiye yatırım yapmak olduğunu belirten Prof. Dr. Muhsin Konuk; “Şöyle etrafınıza bir bakın bize karşı dost olan bir ülke var mı? yok. Bunlar aslında birer piyon ama bu piyonu kontrol edenler var. İşte onlara karşı bizim her zaman ayakta olmamız lazım. Bu ayakta olmayı gerçekleştirecek olanlar da günümüzün delileri olacak. Yani bizim ruhumuzun beslendiği, hayallerimizin beslendiği kaya bu insanlar olmalı. Bizim neslimiz sayesinde şu anda yeni nesil tedavilerde, kök hücre tedavisinde, her türlü bilim ve teknolojik donanım konusunda biz şu anda Amerika’dan bir santim geride değiliz. Burada bize düşen görev teknolojiye yatırım yapmak. Bu teknolojiyi üretecek olanlar da siz delilersiniz. Biz deliler bayrağı siz delilere teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)