Üsküdar Üniversitesinin uluslararası yeni öğrencileri oryantasyonda buluştu



2019-2020 eğitim öğretim yılında Üsküdar Üniversitesine yerleşen Uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı gerçekleştirildi. Öğrenciler, akademik ve idari alandaki çalışmalara dair birçok konuda bilgilendirildi.



“İstanbul’da yaşamayın, İstanbul’u yaşayın”

Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen Akademik bölümlerin tanıtıldığı oryantasyon programının ilk konuşmacısı Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk oldu. Konuk, uluslararası öğrencilere İstanbul’da öğrenci olmanın sağlayacağı avantajlardan bahsetti. Konuk, “Yaklaşık seksen ülkeden 400 uluslararası öğrencimiz şu an aramızda. Yeni gelmiş olduğunuz tarihi ilimiz İstanbul’da sadece yaşamayın, İstanbul’u yaşayın. İstanbul’un tarihsel yapılarını inceleyin.” dedi.



Uluslararası öğrencilere üniversitenin imkanlarının anlatıldığı oryantasyon programında Fakülte Erasmus Koordinatörleri de söz alarak öğrencilere fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Öğrenci İşleri, Bilgi Teknolojileri,  Kütüphane Dokümantasyon Direktörlüğü, Kariyer Merkezi Direktörlüğü, Kurumsal İletişim Direktörlüğü, Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü öğrencilere birimleri hakkında bilgi verdi.

Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular ise konuşmasında Erasmus ve Uluslararası Ofis çalışanlarını öğrencilere tanıtarak öğrencilerin her durumda kendilerine başvurabileceklerini belirtti.



Etkinlik sonrasında Uluslararası öğrencileri tanıştırmak adına Güney Yerleşke bahçesinde barbekü partisi düzenlendi.



Öğrencilere müzik eşliğinde eğlenceli bir tanışma ortamı sunuldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)